Strada Unirii, asediată cu tranşee de trei ori în ultimii trei ani | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Strada Unirii, asediată cu tranşee de trei ori în ultimii trei ani

Strada Unirii, pe porţiunea cuprinsă între Str. 1 Decembrie 1918 (fosta Republicii) şi Str. G-ral Eremia Grigorescu (fosta Gării), seamănă, de câteva săptămâni, cu un poligon pentru testarea maşinilor de teren. Carosabilul este brăzdat de şanţuri acoperite cu pietriş, în care s-au format gropi mari şi supărătoare pentru toţi şoferii care tranzitează această stradă, indiferent dacă se află la volanul unor autoturisme sau conduc maşini 4X4. Locatarii se declară exasperaţi de faptul că este a treia oară, în ultimii trei ani, când strada lor a ajuns în această stare. "Mai întâi, s-au făcut săpături pentru conductele de gaze. După ce au terminat cu gazele şi au asfaltat, la doar câteva luni au venit alţii, să schimbe ţevile de canalizare. Iar au săpat, au îngropat conducte şi au plombat asfaltul. Asta se întâmpla prin 2014. În februarie anul acesta, iar au spart strada, de data asta ca să schimbe conductele de apă. Ca şi dăţile trecute, s-au săpat şanţuri şi longitudinal şi transversal, deci a fost un adevărat chin pentru noi cât au durat lucrările. Au terminat acum vreo trei săptămâni, iar de atunci au făcut ceva reparaţii cu asfalt doar pe mai puţin din jumătatea străzii, dar nici acolo nu au lucrat corespunzător. În rest, doar au acoperit şanţurile cu pietre şi au dispărut din peisaj, lăsându-ne cu strada distrusă", ne-a declarat supărat un locatar al străzii Unirii, posesor de autoturism. Înlocuirea conductelor de apă a fost făcută de Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila.

De ce nu s-au putut face toate aceste lucrări - gaze, canalizare, apă - la pachet, astfel încât să nu fie nevoie ca strada în cauză să fie săpătă de trei ori consecutiv? Reprezentanţii Primăriei spun că pe fonduri europene, mai exact pe Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu, nu a putut fi inclus decât proiectul legat de modernizarea reţelei de canalizare. De celelalte utilităţi - gaze, apă - s-au ocupat furnizorii, începând lucrările în funcţie de cum au avut disponibile resursele financiare. Când anume va fi refăcut carosabilul, prin plombarea asfaltică a traseelor şanţurilor făcute de muncitorii CUP "Dunărea" nu a putut să ne spună nimeni din cadrul Primăriei. Locatarii străzii speră, totuşi, că autorităţile locale vor lua problema în serios şi vor da dispoziţie să se facă reparaţiile necesare până la sfârşitul acestei luni, ca să nu îi prindă sărbătorile pascale rupându-şi picioarele, respectiv distrugându-şi maşinile, prin hârtoapele existente în prezent.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro