Mergi la conţinutul principal

Strada Mihai Eminescu va fi terminata pina in decembrie!

In ciuda parerii unora sau altora, lucrarile de reabilitare a strazii Mihai Eminescu se vor termina pina la finele acestui an. Ne asigura de asta primarul Constantin Cibu, care sustine ca are de gind sa se tina de capul constructorilor si sa urmareasca pina la detaliu executia, ca sa nu aiba suprizele neplacute pe care le-a avut cu firma Athena. Cibu a avut recent o discutie cu specialistii si a stabilit citeva detalii legate de lucrare. "Ce e mai important este ca am intrat pe strada pentru reabilitare si se vor face lucrari complexe la reteaua de gaz, de apa, de energie electrica, trotuare, paviment, tot. Sint prevazute pe o parte a soselei spatii speciale pentru copaci, cu banci, iar pe partea celalalta vor fi locuri de parcare. Este prevazut un singur sens de mers, dinspre centru catre bulevardul Cuza, pentru ca daca nu asiguri si accesul autoturismelor, este o strada moarta. Am stabilit si ce piatra punem pe trotuare, cum fac bordurile si am gasit niste andezit, o culoare foarte frumoasa. Mai am problema gazului metan, pentru ca aceste conducte imi pica exact sub radacinile arborilor, ceea ce nu-i in regula. Trebuie sa mutam conductele. In principiu, insa, la ultima discutie, deja am stabilit cu constructorul ce materiale sa foloseasca, astept sa-mi aduca mostrele si le dau imediat OK-ul, sa inceapa lucrarile.Va iesi frumos. E prevazut sa punem piatra cubica pe mijloc, pentru a respecta aerul vechi, istoric, iar pe trotuar vor fi placi de andezit".
In ceea ce priveste posibilitatea Primariei de a-i obliga pe proprietarii cladirilor lasate in paragina, care strica imaginea strazii amintite, de a le repara, edilul-sef a precizat ca e o chestiune mai delicata: "Una dintre cladirile vizate a fost data Procuraturii, pentru extinderea locatiei, daca se rezolva problema si mutam Procuratura acolo, rezolvam si problema de spatiu a Tribunalului. Din nefericire, s-a redeschis procesul cu privire la proprietarul imobilulul respectiv si asteptam hotarirea instantei. Pentru hotelul Pescarus, nici in ziua de azi nu avem o hotarire a instantei, care sa stabileasca cine este proprietarul acestei cladiri. In ce priveste imobilul scolii despre care se mai comenteaza ca arata sub orice critica, acesta este al Inspectoratului Scolar, care a primit bani pentru realizarea studiului de fezabilitate si al proiectului, am inteles ca se doreste sa se faca acolo un club. Trebuie insa sa spun ca va exista o problema, in continuare, cu aceste cladiri daca nu se stabileste clar proprietarul. Si asta este valabil si dupa ce se va reabilita strada Eminescu. Atita timp cit cunoastem proprietarul, putem sa-l amendam pentru ca nu-si intretine cladirea, si sa-l obligam, astfel, sa ia masuri. Unde nu exista un proprietar cunoscut, nu avem cui sa ne adresam. E o situatie care se perpetueaza de ani de zile, nici noua nu ne convine, dar daca nu avem cu cine sa discutam...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu