• Festivalul Dulciurilor şi spectacolele organizate cu această ocazie au atras mii de brăileni, aglomeraţia amintind de vremurile bune ale Regalei brăilene • în general, evenimentul a fost unul reuşit, însă organizatorii au primit şi câteva bile negre din partea vizitatorilor sau locatarilor zonei
În acest sfârşit de săptămână, strada Mihai Eminescu - Regala Brăilei de altădată - a fost la fel de animată ca în vremurile bune, graţie Festivalului Dulciurilor, dar şi spectacolelor pregătite de Primărie şi Inspectoratul Şcolar, cu ocazia Zilei Copilului. Dacă vineri seară brăilenii au venit în număr relativ mare să vadă ce bunătăţi au adus patiserii şi cofetarii invitaţi la Festivalul Dulciurilor, sâmbătă, pe tot parcursul zilei, dar îndeosebi după ora 18.00, sute, poate chiar mii de brăileni, au fost prezenţi pe Regală. Mulţi dintre aceştia şi-au însoţit copiii care au susţinut spectacole pe scena amenajată în parcarea de pe Str. Mihail Sebastian, lângă sediul Poliţiei. Numeroase grădiniţe din municipiu au participat la acel spectacol organizat sub genericul Festivalului Dansului “Ritmurile Copilăriei”. Nu doar copiii de vârstă preşcolară au dansat şi au cântat pe scenă, ci şi mămicile din grupul de dans MOMS D-STRICT, iar seara s-a încheiat cu un program artistic al Palatului Copiilor şi cu recitalurile Alexandrei Trifan şi Georgianei Ciutacu. Duminică, 2 iunie, scena a găzduit Festivalul Regional „Cununa Interculturalităţii”, precum şi recitalurile George Petrenco şi Trupa “Antic”. Şi pe strada Mihai Eminescu, printre căsuţele de lemn de la Festivalul Dulciurilor, au fost spectacole susţinute de Grupul “Steluţe Dunărene” sau Teatrul de Copii “Cărăbuş”, în timp ce Liceul de Artă a organizat ateliere de facepainting (pictură pe faţă n.n.).
Atât sâmbătă cât şi duminică, atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de personajele din poveşti şi din desene animate care s-au plimbat pe Regală, lăsându-se fotografiate alături de cei mici. De asemenea, mare căutare au avut şi mascotele postate la capătul străzii, lângă teatrul “Maria Filotti”, aproape toţi copiii cerându-le părinţilor să le facă poze cu acestea.
În general, manifestările pregătite de autorităţi cu ocazia Zilei Copilului au fost reuşite, cel puţin prin prisma faptului că au atras foarte mulţi brăileni pe Regală, o stradă aproape pustie în restul anului. Au fost, totuşi, şi câteva bile negre pe care mulţi brăileni le-au acordat evenimentului. Astfel, vizitatorii au remarcat faptul că produsele de cofetările şi patiserie de la unii producători erau exagerat de scumpe. Inclusiv baloanele vândute de unii comercianţi costau 15 - 20 de lei, preţuri considerate de părinţi ca fiind prea mari. În plus, mulţi dintre comercianţii prezenţi la Festivalul Dulciurilor nu dădeau bonuri pentru mărfurile vândute, amănunt care cam contravine normelor fiscale. În fine, un alt aspect care le-a fost imputat organizatorilor este acela că nu au fost amplasate suficiente toalete ecologice în zonă, dată fiind afluenţa mare de public. Astfel de toalete au fost puse doar în Piaţeta Lyra, însă nu şi lângă parcarea de pe Str. Mihail Sebastian, acolo unde se afla scena pentru spectacole şi unde a fost cea mai mare aglomerare de persoane. De altfel, unii locatari ai străzii Mihail Sebastian s-au plâns că unii brăileni şi-au făcut nevoile fiziologice lângă gardurile sau maşinile lor, tocmai din cauza lipsei toaletelor ecologice. Locatarii respectivi şi-au exprimat speranţa că oficialii Primăriei vor reţine acest aspect şi vor rezolva problema la următoarele manifestări organizate pe strada Mihai Eminescu.