Mergi la conţinutul principal
Cercetașii le dau lecții brăilenilor

Strada Împăratul Traian, sufocată de gunoaie

* după caricaturistul Costel Pătrășcan, a venit rândul cercetașilor de la Centrul Local "Nufărul Alb" Brăila să ia la pas Centrul Vechi al Brăilei și să adune resturile menajere aruncate de alții * acțiunea de ecologizare s-a desfășurat de Ziua Internațională a Mediului, pe Strada Împăratul Traian

 

După cunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan, care a mobilizat în repetate rânduri brăilenii pentru diverse acțiuni de salubrizare din Centrul Vechi sau din alte zone ale municipiului, a venit rândul micilor cercetași să le dea lecții de omenie brăilenilor. De data aceasta, a fost luată în vizor Strada Împăratul Traian din Centrul Vechi al Brăilei - cândva, simbol al bogăției orașului dunărean - actualmente sufocată de gunoaiele aruncate de cei care locuiesc sau trec prin zonă.

Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat în ziua de sâmbătă, 5 iunie 2021, de Ziua Internațională a Mediului. Cercetașii Centrului Local "Nufărul Alb" Brăila, coordonați de voluntarul Daniela Ioan, au adunat saci întregi cu PET-uri, cutii din aluminiu, resturi din carton și plastic, după care au mers pe Faleza Dunării, ca să facă desene pe asfalt, împreună cu elevii Școlii Gimnaiziale "Ecaterina Teodoroiu" și ai Școlii Gimnaziale "Ion Creangă" din Brăila. Potrivit voluntarului Daniela Ioan, responsabil programe din cadrul CL "Nufărul Alb" Brăila, activitatea de ecologizare a fost prima desfășurată în cadrul proiectului "Dunărea fără plastic/Danube free plastic", implementat în perioada mai 2021-mai 2022.

"După o săptămână de nori, ploaie, vreme rece, a venit o zi după sufletul și entuziasmul nostru. Soare, zâmbete, bucurie, mulțumire că am reușit să facem o faptă bună, așa cum fiecare cercetaș se străduiește să facă în fiecare zi. Ne-am adunat plini de nerăbdare pentru prima activitate din cadrul proiectului "Dunărea fără plastic/ Danube free plastic", proiect propus de Asociația Parteneriatul Global al Apei - Global Water Partnership (GWP-Romania) care face parte din programul de granturi "Cu apele curate", implementat cu sprijinul Lidl Romania, având drept scop reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării în orașele Tulcea, Brăila și Galați. Am făcut puțin curat, ne-am jucat și ne-am făcut prieteni noi", a precizat Daniela Ioan într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Potrivit inimosului voluntar de la "Nufărul Alb", cei mici, elevi ai Școlilor Gimnaziale "Ion Creangă" și "Ecaterina Teodoroiu" din Brăila, au intrat în jocul cercetașilor și au aflat despre cum reușesc oamenii să strice un ecosistem prin acțiuni care par, la prima vedere, fără prea mari consecințe. Micuții au desenat cu creta pe asfalt și au promis că, pentru Ziua Dunării, următorul eveniment, vor aduce desene cu care să fie organizată o expoziție. De Ziua Internațională a Mediului, au mai fost alături de cercetașii brăileni și doi copii speciali, Bogdan Ene și Alexandra Bianca Nicolae.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro