Mergi la conţinutul principal

Străzile pietruite din Pisc vor fi asfaltate

• licitaţia pentru acest proiect a fost deja adjudecată de o firmă • dacă nu se vor face contestaţii, iar procedura îşi va urma cursul firesc, lucrările vor începe în primăvara anului viitor • la ora actuală, asfaltarea unui prim lot de străzi din cartierul Chercea este în grafic, iar primele străzi din Lacu Dulce incluse într-un program de modernizare vor intra în lucru în perioada imediat următoare • Primăria anunţă proiecte ambiţioase legate şi de parcările din municipiu, anunţând, totodată, că şi turnarea covoarelor asfaltice pe Calea Galaţi se derulează într-un ritm bun

 

Veşti bune pentru locuitorii cartierelor Pisc, Brăiliţa, Vidin şi Progresul: sunt şanse foarte mari ca, din primăvara anului viitor, să înceapă asfaltarea tuturor străzilor care în prezent sunt doar pietruite. În total, este vorba despre 12,04 kilometri de carosabil. Pentru implementarea acestui proiect, s-au înscris la licitaţie patru firme, iar câştigătorul a fost desemnat ieri. Primăria nu a precizat, deocamdată, numele societăţii a cărei ofertă a fost considerată cea mai bună, doarece urmează câteva zile în care ceilalalţi competitori pot depune contestaţii. “Până nu trece perioada în care pot fi depuse contestaţii, nu vom nominaliza firma câştigătoare. După cum se prezintă lucrurile, este puţin probabil să se facă o contestaţie pe acest proiect. Noi sperăm că vom trece fără probleme peste această etapă, pentru a se putea începe proiectarea, astfel încât la primăvară să se dea drumul la lucrări”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

Edilul şef a mai anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru acest proiect se vor primi bani de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). “Domnul ministru Paul Stănescu a semnat deja un ordin în acest sens. Nu se poate spune momentan ce sumă vom primi de la Guvern şi cât va fi cofinanţarea asigurată de la bugetul local. Cert este că vom beneficia de un sprijin consistent, pentru care îi mulţumim domnului ministru Stănescu”, a declarat Dragomir.

După cum se ştie, în primăvara acestui an, a început asfaltarea unui lot de străzi din cartierul Chercea. Lucrările sunt într-un stadiu avansat şi sunt şanse mari să fie terminate în primăvara anului viitor, aşa cum se prevede în contract. Contractul a fost câştigat de firma gălăţeană Tancrad, care şi-a luat angajamentul să asfalteze 35 de străzi, în lungime totală de circa 10 kilometri, contra sumei de 15.470.056,41 lei cu TVA.

Un alt cartier unde vor fi asfaltate toate străzile este Lacu Dulce. Recent, licitaţia pentru acest proiect a fost finalizată, fiind câştigată de  “Hidro Salt B 92” Bucureşti ca executant al lucrărilor, în parteneriat cu “Build Way Design”, tot din Bucureşti, pe parte de proiectare. Preţul de adjudecare a fost de 15.362.826 lei cu tot cu TVA, pentru asfaltarea a 33 de străzi, în lungime totală de 10 kilometri.

Pentru Lacu Dulce, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Primărie zilele trecute şi se speră ca, până la sfârşitul anului, să fie finalizate cam 3 străzi, din totalul celor 33, urmând ca restul să fie asfaltate începând din primăvara anului viitor.

 

Mai multe şantiere deschise în municipiu

Referitor la lucrările de asfaltări derulate la ora actuală în municipiu, Dragomir a spus că turnarea covorul asfaltic pe Şoseaua de Centură, în zona Grădinii Zoologice, este finalizată în proporţie de 99% şi că, după ce lucrarea va fi terminată complet, echipele de muncitori ale firmei “Tancrad” se vor muta pe Calea Galaţi, pe cele două tronsoane aflate în lucru, respectiv pe cel din cartierul Vidin, de la intersecţia cu strada Ulmului până la ieşirea din oraş, şi cel din Centrul Vechi, de la Piaţa Traian până la intersecţia cu bulevardul Cuza. Cele două tronsoane ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului. Asta, bineînţeles, dacă starea vremii va permite continuarea lucrărilor!

În ceea ce priveşte lucrările de infrastructură executate pe raza municipiului, edilul şef a mai anunţat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, că un alt proiect major ce urmează să fie implementat de Primărie este amenajarea mai multor parcări între blocurile situate pe bulevardul Dorobanţilor şi pe strada Roşiori. “Vom face parcări în curtea interioară a blocurilor, astfel încât să eliberăm prima bandă a bulevardului Dorobanţilor, dar şi carosabilul străzii Roşiori de maşinile care sunt în prezent parcate acolo”, a precizat primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro