Mergi la conţinutul principal

Străzile cele mai circulate din Lacu Dulce, reparate cu asfalt turnat direct peste piatra cubică

• este vorba despre străzile Deltei şi Cazasului, unde pavajul din piatră cubică ajunsese sub orice critică • în prezent, se toarnă un strat de asfalt direct peste carosabilul degradat, fără a se interveni şi la fundaţie • locatarii zonei se plâng că lucrările sunt superficiale şi nu vor rezista prea mult • Primăria recunoaşte că e vorba doar despre lucrări provizorii, modernizarea propriu-zisă urmând să se facă în curând, când se va rezolva problema birocratică a angajării unei firme specializate • anul trecut, a fost angajată o firmă din Bucureşti, care a avut la dispoziţie un buget de peste 15 milioane de lei, pentru a asfalta 33 de străzi din cartierul Lacu Dulce • aceasta, însă, nu şi-a făcut datoria, iar Primăria a dat-o în judecată, urmând ca procedura de licitaţie să fie reluată

 

Strada Cazasului şi strada Deltei sunt două artere rutiere importante din cartierul Lacu Dulce, deoarece fac legătura între Şos. Râmnicu Sărat şi cartierul Obor, respectiv Şoseaua Naţională Veche, aşa-numitul Drum al Hoţilor, scurtătura spre stadion sau zona Spitalului Judeţean. Din păcate, cele două străzi, pavate cu piatră cubică, se află, de ani de zile, într-un avansat stadiu de degradare, carosabilul plin de gropi reprezentând o adevărată sperietoare pentru şoferi. Recent, Primăria a luat decizia de a elimina gropile, prin turnarea unui strat de covor asfaltic direct peste piatra cubică. Această metodă de lucru nu a fost prea bine primită de locatarii zonei, care spun că, fără o intervenţie temeinică la fundaţie, tasările din carosabil îşi vor face apariţia rapid, iar banii cheltuiţi pe reparaţii se vor duce pe Apa Sâmbetei. Reprezentanţii Primăriei explică, însă, că ceea ce se face acum este doar o metodă provizorie pentru a aduce acel traseu într-un stadiu cât de cât circulabil, iar o modernizare propriu-zisă a străzilor în cauză, ca de altfel a tuturor străzilor din cartierul Lacu Dulce ar urma să fie pusă în practică într-un viitor apropiat. În fapt, aceste lucrări complexe de modernizare  ar fi trebuit  executate de o firmă din Bucureşti, care a câştigat, anul trecut, un contract scos la licitaţie de Primăria Brăila dar care nu şi-a făcut datoria. În prezent, contractul deja a expirat, iar Primăria este în litigiu cu firma respectivă, pentru a încasa daune. Inclusiv banii cheltuiţi pe asfaltarea provizorie executată în prezent pe străzile Deltei şi Cazasului ar urma să fie recuperaţi de la firma bucureşteană.

“Modernizarea străzilor din Lacu Dulce a fost prinsă într-un contract încheiat anul trecut cu firma Hidro Salt Bucureşti. Aceasta nu a făcut ceea ce îşi asumase, iar contractul a expirat între timp. Există deja un litigiu pe rol în instanţă. În acest context, deoarece străzile Deltei şi Cazasului sunt destul de intens circulate, iar carosabilul era foarte degradat, s-a luat decizia de a se turna acest strat de asfalt. Lucrarea este executată de firma Tancrad şi va fi decontată în primă fază cu bani de la bugetul local, apoi ne vom îndrepta către firma Hidrosalt pentru a recupera aceşti bani, deoarece ar fi fost datoria lor să modernizeze străzile în cauză. Cartierul Lacu Dulce va face obiectul unui nou contract de modernizare a străzilor per ansamblu, urmând să fie demarată din nou procedura de licitaţie pentru angajarea unei firme specializate”, ne-a explicat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

După cum v-am mai informat, contractul pentru asfaltarea străzilor din Lacu Dulce a fost semnat în luna iulie 2018. Licitaţia pentru acest proiect a fost câştigată de  “Hidro Salt B 92” Bucureşti ca executant al lucrărilor, în parteneriat cu “Build Way Design”, tot din Bucureşti, pe parte de proiectare. Preţul de adjudecare a fost de 15.362.826 lei cu tot cu TVA, pentru asfaltarea a 33 de străzi, în lungime totală de circa 9,8 kilometri.

Deşi contractul a fost semnat în iulie, Primăria a emis ordinul de începere a lucrărilor abia la sfârşitul lunii octombrie 2018, iar autorităţile locale sperau, la acea dată, ca, până la sfârşitul anului trecut, să fie finalizate cam trei străzi, din totalul celor 33, urmând ca restul să fie asfaltate începând din primăvara anului 2019. Până la urmă, însă, nu s-a făcut nicio stradă, astfel că Primăria a ajuns la judecată cu firma bucureşteană, iar modernizarea străzilor din Lacu Dulce trebuie să aştepte până la angajarea unui nou constructor, despre care toată lumea speră să fie mai serios decât precedentul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro