Mergi la conţinutul principal

Străzi săpate şi abandonate de "Athena"

Termenul expiră la jumătatea lunii aprilie a.c., însă şantierul de pe mai multe străzi din Chercea încă este abandonat. Printre ele se află şi Str. Comuna din Paris, pe tronsonul cuprins între Şos. Râmnicu Sărat şi Şos. Focşani. Astă-toamnă, când au început lucrările pe această stradă, cea mai importantă arteră rutieră a cartierului Chercea, "Athena" se lăuda că până la sfârşitul lunii noiembrie, carosabilul va fi asfaltat şi deschis traficului auto. Bineînţeles că acest lucru nu s-a întâmplat, până în prezent reuşindu-se doar montarea conductelor de canalizare pe o porţiune din tronsonul respectiv. Din cauza închiderii Comunei din Paris, traficul a fost deviat pe străzile adiacente, abia asfaltate, a căror configuraţie nu a fost gândită, însă, pentru o circulaţie intensă a autovehiculelor.

Această situaţie a generat proteste din partea locatarilor străzilor respective dar fără efect, fiindcă Primăria nu poate decât să spere că "Athena" va termina, totuşi, ce a început. "Dacă nu vor finaliza până la jumătatea lunii aprilie, atunci vor lucra până în mai sau cât va fi necesar, că doar n-or să abandoneze şantierul", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu. Primăria nu dispune, însă, de pârghii legale pentru a-i obliga pe greci să-şi facă datoria, deoarece contractul cu aceştia a fost semnat de Guvern, în condiţiile în care 75% din valoarea investiţiei este acoperită de UE şi doar 25% de Consiliul Local Municipal Brăila. În mod normal, lucrările ar fi trebuit finalizate până în decembrie 2006, însă nici după mai bine de doi ani de prelungiri repetate, "Athena" n-a fost în stare să-şi termine treaba.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro