Mergi la conţinutul principal

Străzi din centrul vechi închise traficului auto

Accesul autoturismelor pe câteva străduţe din centrul vechi al Brăilei, mai exact din zona cuprinsă între Calea Călăraşilor şi faleza Dunării, este interzis în intervalul orar 22.00 - 6.00. Restricţia vizează porţiuni din străzile Pensionatului şi Orientului şi a fost impusă recent, prin montarea unor indicatoare rutiere.
Apariţia respectivelor indicatoare a provocat reacţii destul de vehemente din partea unor brăileni. "Strada Pensionatului a fost împânzită, săptămâna trecută, cu o grămadă de indicatoare de interdicţie a circulaţiei, între orele 22.00 şi 6.00, cu excepţia riveranilor. Pe aceeaşi stradă, de la intersecţia cu Str. Orientului până la faleză, accesul este interzis indiferent de oră, tot cu excepţia riveranilor. Riveranii sunt: în stânga o vilă nelocuită, iar în dreapta un teren viran. Ce rost are această măsură? Aşa ceva se va aplica în tot oraşul? Este legal? Cumva străzile au intrat în regim de privatizare şi nu mai pot fi folosite de toţi cetăţenii?", se întreabă brăileanul George E., într-o sesizare trimisă pe adresa redacţiei noastre.
Conducerea Primăriei susţine că interdicţia a fost stabilită ca urmare a reclamaţiilor formulate de locatarii caselor din zonă. Aceştia ar fi fost deranjaţi de tinerii care îşi făcuseră un obicei din a intra cu maşinile pe acele străduţe înguste, unde îşi etalau talentele de şoferi, demarând cu scârţâit de roţi şi circulând cu viteză. De asemenea, unii provocau deranj ascultând muzică la volum foarte mare. "Din câte mi s-a explicat, mulţi şoferi se adunau noaptea în piaţeta de la capătul străzii Pensionatului, unde făceau gălăgie, deranjându-i pe locatarii caselor învecinate. În urma plângerilor repetate, primite de la aceştia, Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală a montat mai multe indicatoare rutiere care restricţionează accesul autoturismelor în intervalul orar 22.00 - 6.00. Bineînţeles, măsura a fost aprobată de Poliţia Rutieră, care are posibilitatea de a-i amenda pe cei care nu respectă semnificaţia indicatoarelor în cauză", ne-a declarat viceprimarul Dănăilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro