Mergi la conţinutul principal

Străinii, încântaţi de Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

Cei o sută de străini care au vizitat, miercuri, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei s-au declarat încântaţi de cele văzute aici. Deşi au avut de înfruntat temperaturi caniculare, umiditate ridicată, dar şi roiuri de ţânţari înfometaţi, vizitatorii au ascultat cu atenţie informaţiile oferite de specialiştii brăileni din cadrul rezervaţiei, dar şi de la Muzeul de Ştiinţele Naturii Brăila, care le-au vorbit despre speciile rare de păsări ce poposesc aici, dar şi despre legendele locului legate, bineînţeles, de banditul Terente. "Norocul a făcut ca pe deasupra grupului să zboare, la un moment dat, un vultur codalb, o pasăre foarte rară. Au fost de-a dreptul încântaţi să vadă că aici încă mai trăiesc astfel de specii. Au fost impresionaţi şi de faptul că, din punctul de observare unde i-am condus, se vedeau în zare coşurile de fum ale Termocentralei. Ne-au spus că sunt plăcut surprinşi să vadă că un asemenea colţ de natură aproape neatins de civilizaţie se poate menţine atât de sălbatic, deşi se află lângă o zonă industrializată", ne-a povestit Radu Moisei, directorul PN Balta Mică a Brăilei.
După cum v-am mai informat, cei o sută de vizitatori sunt specialişti veniţi din toate colţurile lumii la un congres dedicat protejării zonelor umede, ce se desfăşoară zilele acestea la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Întâlnirea a început de pe 1 iulie şi se va termina mâine, 14 iulie. Ziua de miercuri, 11 iulie, a fost destinată vizitării zonelor umede protejate de pe teritoriul României. Astfel, participanţii la congres s-au împărţit în mai multe grupuri, fiecare grup fiind condus spre destinaţii precum Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Parcul Natural "Balta Mică a Brăilei", Parcul Natural Lunca Mureşului, Parcul Natural "Porţile de Fier" etc. Conducerea parcului natural brăilean ne-a declarat că a avut surpriza să afle de la organizatori că mulţi dintre specialiştii veniţi la Bucureşti au vrut să viziteze Balta Mică a Brăilei. Astfel, şi-au exprimat această opţiune 140 de specialişti străini, însă doar 100 dintre aceştia au putut ajunge aici, deorece aceasta era capacitatea mijloacelor de transport rezervate de organizatori. "Opţiunea lor de a veni la Brăila demonstrează că despre Balta Mică şi speciile rare de păsări de aici s-a auzit deja în foarte multe locuri din lumea asta", opinează directorul Radu Moisei.
De pe faleza brăileană, vizitatorii - asiatici, africani, sud americani - au plecat spre Balta Mică la bordul navei de agrement Lacu Sărat. Ei au debarcat la ostrovul Fundu Mare, de unde au mers pe jos până la turnul-observator de la privalul Dârnea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro