Mergi la conţinutul principal

Stele cazatoare pe cerul Romaniei

In noaptea de 12 spre 13 august se va putea urmari spectacolul Perseidelor, stele cazatoare, care are loc in fiecare an in luna august. Acest fenomen va putea fi observat foarte bine la Planetariul complexului muzeal de stiintele naturii Galati si Astroclubul "Calin Popovici", cu ajutorul celui mai mare telescop destinat publicului din Romania, se transmite intr-un comunicat de presa al institutiilor amintite.
Perseidele sint un curent de meteori, resturi de comete. Atunci cind Pamintul intilneste un asemenea curent au loc adevarate ploi de stele. Fenomenul luminos, meteorul, caracteristic oricarui corp meteoric ce patrunde in atmosfera terestra, se datoreaza arderii si volatilizarii complete a corpului prin frecare cu paturile superioare ale atmosferei. Din aceasta cauza meteorii se observa ca niste dire luminoase, uneori foarte stralucitoare. Daca dimensiunile corpului meteoric sint suficient de mari, acesta nu se volatilizeaza complet si ajunge la suprafata Pamintului, desi la traversarea atmosferei el pierde o parte din materie. In cazul Perseidelor, ele se produc constant, in fiecare an, deoarece Pamintul in traiectoria sa in jurul Soarelui trece prin acest curent in aceeasi perioada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu