Mergi la conţinutul principal

Statul Islamic a interzis antenele parabolice

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a interzis folosirea antenelor parabolice în teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziţia moderată siriană. Conform sursei citate, corpul poliţienesc al SI (Diwan al-Hisba) a răspândit prin oraşul sirian Deir Ezzor manifeste în care se menţionează că, în toate teritoriile controlate de jihadişti, comercializarea, transferul sau folosirea antenelor parabolice este de acum înainte strict interzisă.
În respectivele manifeste se mai subliniază că „antenele parabolice sunt una dintre cauzele răspândirii libertinajului în zilele noastre". Într-o altă frază din manifeste sunt atacate şi aşa-numitele „canale islamiste", pe care jihadiştii le acuză că „pervertesc credinţa şi războiul mujahedinilor". De asemenea, în viziunea SI, posturile televiziunilor de ştiri difuzează „minciuni, calomnii şi afirmaţii eretice".
Gruparea a ordonat şi tuturor membrilor ei să-şi demonteze „decodoarele" şi să urmărească numai emisiunile postului TV al acestei organizaţii şi lecţiile ei religioase. În manifestele răspândite de jihadişti se mai atrage atenţia că cine nu respectă aceste dispoziţii va fi pedepsit, fără să se specifice cum.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro