• conducerea Primăriei dă asigurări că astfel de situaţii sunt monitorizate permanent şi se vor regăsi în notele de plată către firmele în cauză • totuşi, şefii administraţiei locale spun că în contracte sunt prevăzute anumite termene, pe care firmele respective încearcă, în general, să le respecte
Este de apreciat că se lucrează în diferite zone şi cartiere, cum ar fi Hipodrom, Radu Negru şi Chercea, la repararea unor străzi şi alei pietonale, la montarea bordurilor, la amenajarea unor parcări, numai că, aşa cum ne-au sesizat mulţi cetăţeni sau am văzut cu ochii noştri, sunt din păcate şi unele situaţii când utilajele nu sunt folosite ore întregi, iar muncitorii stau şi aşteaptă în lopată ori spărgând seminţe. Abia când se văd fotografiaţi se împrăştie ori caută un loc mai dosnic. Situaţii jenante, mai ales când riveranii şi trecători comentează pe margine, inclusiv la adresa celor care ar trebui să-i controleze pe constructori, cârcotaşii gândindu-se, pe bună dreptate, şi la o iminentă înrutăţire a vremii.
Expunând aceste aspecte conducerii Primăriei, edilul-şef Marian Dragomir şi viceprimarul Alexandru Jantea ne-au răspuns scurt şi fără drept de replică : „Noi nu organizăm timpul şi munca firmelor în cauză, plata o facem doar pe metru pătrat executat, iar orice întârziere va fi suportată de patronii societăţilor de profil! Mai sunt şi unii la început de drum, dar garantăm că totul se va executa în termen. Şi au destul timp: 12 luni, pentru intervenţii pe o suprafaţă totală de 14,6 hectare de pe străzile Brăilei”.
Şefii din Primărie ne-au dat, de asemenea, asigurări că personalul de specialitate monitorizează permanent lucrările amintite.
Totuşi, în condiţiile în care nu a fost interes să se afle unde şi cum s-au manifestat astfel de sincope, ne dorim ca optimismul edililor şefi să fie de bun augur, iar brăilenii să bucure cât mai repede de un plus de civilizaţie, siguranţă şi confort pe străzile oraşului.