Mergi la conţinutul principal

Statiile de irigatii repuse sub tensiune

Statiile de irigatii din judet, acolo unde "Electrica - Furnizare" Braila a aplicat masura extrema a intreruperii furnizarii energiei electrice, vor fi repuse din nou sub tensiune. Anuntul a fost facut de catre Ionel Lepadatu, vicepresedintele Ligii Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (LOUAI) din Romania. Sursa citata a explicat ca in cursul zilei de ieri a avut o discutie cu prefectul judetului, ocazie cu care s-a reusit solutionarea pentru moment a problemei legate de sistarea furnizarii energiei electrice catre OUAI din Braila, care inregistreaza datorii la plata facturilor "Electrica". "De miine (azi - n.r.) vor fi repuse sub tensiune toate instalatiile electrice de la OUAI din Braila, acolo unde s-a intrerupt furnizarea energiei electrice din cauza datoriilor. De asemenea, Prefectura Braila urmeaza sa transmita o adresa oficiala catre Ministerul Agriculturii si Ministerul de Finante, pentru a cere lamuriri legate de intirzierile la plata subventiilor la energia electrica pentru irigatii", a spus Lepadatu. In plus, el a explicat ca de anul viitor urmeaza sa intre in vigoare modificarile aduse Legii imbunatatirilor funciare, modificari impuse de liga la nivel national si care ar conduce la debirocratizarea sistemului de acordare a subventiilor in domeniu. "Toate propunerile noastre legate de legea in discutie, inclusiv in ceea ce priveste modul greoi in care se acorda formele de sprijin financiar de la buget, vizeaza debirocratizarea sistemului. A aparut noua lege si urmeaza sa intre in vigoare incepind cu 2009", a punctat Lepadatu.
Reamintim ca de citeva zile sucursala locala a companiei "Electrica" a trecut la intreruperea furnizarii energiei electrice catre OUAI din Braila, care au acumulat datorii la plata facturilor. S-a ajuns in aceasta situatie in contextul in care OUAI locale nu-si mai platisera facturile din lunile iulie, august si septembrie, iar asta din cauza ca utilizatorii nu-si mai primisera nici ei subventia la energia electrica pentru irigatiile facute in vara acestui an. Potrivit unei statistici a Directiei Agricole Braila, cele mai recente plati la capitolul subventii catre OUAI au avut loc in urma cu circa o saptamina, iar transferurile de bani au vizat doar consumul de energie aferent lunii iunie. In total, pentru perioada iulie - septembrie OUAI din Braila ar trebui sa primeasca sprijin financiar sub forma de subventie in cuantum total de circa 9 milioane de lei, adica 90 miliarde de lei vechi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro