Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statele Unite acuza Siria ca incearca sa isi recistige influenta in Liban

Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a acuzat Siria ca incearca sa isi recistige influenta in Liban prin sustinerea pe care o acorda miscarii Hezbollah, informeaza AFP.
"Radacina problemei este Hezbollah si trebuie gasita o solutie. Acest lucru poate fi realizat la nivel international, spunind clar Siriei ca trebuie sa inceteze sa mai sustina Hezbollah. In opinia mea, Siria incearca sa revina in Liban", a afirmat Bush in cursul unei conferinte de presa.
"Am adoptat in cadrul Natiunilor Unite Rezolutia 1.559. Aceasta tinara democratie (Libanul - n.red.), aceasta democratie si-a recapatat intreaga suveranitate prin retragerea Siriei. Exista suspiciuni ca instabilitatea creata prin atacurile Hezbollah reprezinta o modalitate sigura pentru elemente din Liban de a facilita revenirea Siriei ", a subliniat liderul de la Casa Alba.
"Cauzele instabilitatii sint terorismul si atentatele impotriva statelor democratice. Si o parte a acestor atentate sint inspirate de tari ca Siria si Iran", a explicat liderul american.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii