Mergi la conţinutul principal

Start pentru eliberarea noilor carduri europene de sanatate

Casele de Asigurari de Sanatate au reinceput de luni, 20 august a.c., tiparirea si distribuirea noilor carduri europene de asigurari sociale de sanatate. Fata de cele vechi, acestea au in plus trei elemente de verificare si securitate (microtext, inscriptionat site-ul www.ceass.ro prin care se poate verifica validitatea cardului si sigla CNAS in cerneala UV).
Potrivit biroului de presa al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, emiterea noilor carduri nu anuleaza valabilitatea cardurilor emise anterior, acestea raminind valabile pina la data expirarii.
De la inceputul acestui an si pina ieri, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila s-au inregistrat 1600 de cereri pentru carduri europene, fiind emise tot atitea legitimatii in acest sens.
Persoanele care solicita noul card vor trebui sa achite contravaloarea acestuia, de 4,36 RON, iar serviciile de distributie vor fi asigurate de Posta Romana, cardul fiind livrat solicitantilor ca scrisoare recomandata simpla. Asiguratul va primi avizarea prin posta in termen de 7 zile lucratoare de la data depunerii cererii si la adresa indicata de acesta. Cardul va fi livrat asiguratului personal, iar in cazul nerealizarii livrarii catre asigurat a cardului, acesta va fi livrat casei de asigurari de sanatate emitente, in termen de 15 zile de la trimiterea primului aviz in cutia postala a asiguratului.
Valabilitatea cardului european este de sase luni si va putea fi folosit numai in fata autoritatilor sanitare din tara de destinatie sau de tranzit, pentru dovedirea calitatii de asigurat in Romania. Cardul va permite asiguratului aflat in calatorie accesul la servicii medicale fara sa mai fie necesara incheierea altei asigurari private de sanatate. Cetatenii romani vor beneficia de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cetatenii tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu