Mergi la conţinutul principal

Start pentru Concursul Naţional «Mihai Eminescu»

Concursul Naţional de Creaţie Literară şi Reviste Şcolare "Mihai Eminescu", ediţia a XVII-a, îşi aşteaptă candidaţii, elevi de gimnaziu. Competiţia are două secţiuni, Creaţie literară şi Reviste şcolare.
La Creaţie literară se pot trimite proze de două sau trei pagini ori maxim trei poezii. Pentru clasele a V-a şi a VI-a temele propuse vizează jocul, copilăria şi pasiunile, iar pentru clasele a VII-a şi a VIII-a se pot scrie texte legate de adolescenţă, idealuri sau timp liber. Lucrările vor fi tehnoredactate în Times New Roman 12, la un rând şi jumătate. Sub titlul textului se precizează tema şi clasa, iar în colţul din dreapta, secretizat de către participant, se specifică: numele şi prenumele elevului, numele şi adresa de e-mail ale profesorului îndrumător, adresa şi telefonul şcolii de provenienţă. Lucrările vor fi evaluate după câteva criterii: încadrarea în tema propusă, modalităţile de expresie a tehnicilor de construcţie a textului în funcţie de tema şi de genul literar abordat, abordarea originală a temei, respectarea normelor gramaticale în vigoare.
La secţiunea Reviste şcolare pot participa şcolile care au editat reviste literar-artistice sau magazin, ce abordează dimensiunile educaţiei, culturii şi cercetării. Se acceptă publicaţiile cu ISSN care au minim nouă numere apărute la nivelul clasei sau al unităţii de învăţământ în anul şcolar anterior sau în acest an şcolar. Revistele vor fi evaluate după: valoarea instructiv-educativă a conţinutului, bogăţia şi varietatea materialului editat, calitatea expresiei, respectarea normelor lingvistice, originalitate, creativitate, originalitatea tehnoredactării, elemente de tipar.
Lucrările pot fi trimise până pe 16 decembrie, pe adresa: Şcoala "Mihai Eminescu", Aleea Cutezătorilor, nr. 2, cartier Hipodrom, cod poştal 810269, localitate Brăila. Elevii şi coordonatorii de publicaţii din municipiul şi judeţul Brăila pot depune lucrările şi revistele la biblioteca Şcolii "Mihai Eminescu" între 10.00 şi 15.00. Premierea participanţilor va avea loc pe 15 ianuarie, la Biblioteca Judeţeană. Preşedintele juriului este inspectorul şcolar de limba română, prof. Adrian Simion.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro