Mergi la conţinutul principal

Start la BAC! Examenul începe cu proba orală la limba română

• proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc luni, marți și miercuri • probele scrise au loc în iulie

 

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe astăzi! Absolvenții de liceu din Brăila sunt așteptați să susțină proba orală la limba română, care se desfășoară pe 17, 18 și 19 iunie.

În cadrul acestei probe, absolvenții de liceu trebuie să demonstreze nivelul de competență în utilizarea limbii române, evaluat pe baza celor cinci competente: înțelegerea unui text, exprimarea și argumentarea unui punct de vedere, organizarea discursului, adaptarea la situații de comunicare și utilizarea limbii literare.

Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susținut proba.

După proba orală la limba română, între 19 și 21 iunie are loc proba de evaluarea competențelor digitale, iar între 25-27 iunie liceenii vor susține proba orală într-o limbă de circulație internațională.

Vor urma apoi probele scrise, în luna iulie. Cea la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, urmată pe 2 iulie de proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Pe 4 iulie este programată proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate se vor afișa pe 8 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 12 iulie.

Reamintim că la simularea națională din martie susținută de elevii brăileni, la proba scrisă de limba română promovabilitatea a fost de 67,27%, la proba obligatorie a profilului de 75,74% iar la proba la alegere a profilului și specializării de 71,76%. La examenul de Bacalaureat de anul trecut județul Brăila s-a aflat pe primul loc în topul pe țară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro