Stare permanentă de pericol pe Str. Franceză | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Stare permanentă de pericol pe Str. Franceză

Blocul 20A de pe Str. Franceză, unde funcţiona pe vremuri magazinul de încălţăminte "Antilopa", reprezintă un pericol public de luni de zile şi nimeni nu face nimic pentru a schimba această stare de fapt. Pericolul este reprezentat de tencuiala ce se desprinde de pe balcoanele etajelor superioare, astfel că oricine trece pe trotuarul din dreptul blocului 20A se expune unui risc evident. Până acum, bucăţile de tencuială n-au căzut peste niciun pieton, însă două maşini parcate pe trotuar au fost avariate serios.
Problema e că incidentul cu autoturismele s-a petrecut în luna februarie a acestui an, iar situaţia nu s-a schimbat cu nimic: tencuiala este la fel de precară şi bucăţi de beton se desprind periodic, prăbuşindu-se pe trotuar. Obligaţia de a repara faţada blocului îi revine asociaţiei de proprietari de care aparţine blocul 20A, respectiv AP nr. 216. În luna februarie, când s-a întâmplat incidentul cu autoturismele avariate, Poliţia Locală a desfăşurat o anchetă la faţa locului, însă nu a considerat că este cazul să aplice vreo amendă. La momentul respectiv, administratorul Radu Gavrilă a primit doar un avertisment, scăpând de amendă pe motiv că are o vârstă înaintată (77 de ani n.n.) şi că s-a angajat să îndepărteze în cel mai scurt timp tencuiala şubredă de pe faţadă, în aşa fel încât să nu mai fie pusă în pericol siguranţa trecătorilor. Administratorul Gavrilă se plângea, în februarie, că asociaţia are probleme financiare foarte mari, din cauza locatarilor care nu erau la zi cu întreţinerea. "De unde bani să reparăm faţada, dacă noi avem de recuperat 250 de milioane de lei de la locatarii rău platnici?! Suntem cu câteva luni de zile în urmă la plata apei, doar cu salubritatea reuşim să fim la zi", ne declara Radu Gavrilă.

Nu s-a făcut nimic

Din câte se vede, criza de fonduri de la administraţia blocului 20A continuă, din moment ce nu doar că n-a fost reparată faţada, dar nici măcar nu a fost îndepărtată tencuiala cu probleme.
În urmă cu câteva zile, de la etajele superioare au căzut din nou mai multe bucăţi de beton. De data aceasta n-au mai fost avariate autoturisme, fiindcă nu mai parchează nimeni acolo, de la incidentul din februarie. Un trecător, care probabil se afla în zonă şi ar fi putut fi lovit, a sunat la 112 pentru a semnala situaţia. În urma apelului, o echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila s-a deplasat la faţa locului, sâmbătă, 9 noiembrie. Singura măsură luată de reprezentanţii ISU a fost, însă, montarea unei benzi galbene, prin care se restricţionează accesul trecătorilor prin zona cu probleme. Măsura îl nemulţumeşte pe patronul firmelor care îşi derulează activitatea în spaţiul comercial de la parter. "De fiecare dată când cade tencuială pe trontuar, vin pompierii, încercuiesc zona şi pleacă. Eu am aici o şcoală pentru agenţi de pază, desfăşor zilnic cursuri, cum pot să stau cu banda asta în faţa uşii? Vin cursanţii şi nu pot să intre fiindcă este accesul interzis. În loc să se rezolve odată problema prin repararea faţadei, singura măsură este încercuirea zonei. De administrator nu se ia nimeni, fiindcă e bătrân, are aproape 80 de ani. Păi aşa nu o să se facă nimic, niciodată. Eu ce fac, rămân fără clienţi?! Ultima oară am stat cu banda galbenă în faţa uşii două luni de zile. Acum iar o să stau atât? Cred că o să o dau eu la o parte şi gata", ne-a declarat Vasile Cioroiu, patronul firmelor de la parterul blocului. În afară de şcoala de agenţi de pază, Cioroiu patronează şi "Cinergy" SRL, una dintre firmele care se ocupă de capturarea câinilor maidanezi de pe raza municipiului.
Poliţia Locală a ţinut, însă, să îl contrazică pe patronul Vasile Cioroiu, în sensul că, de data aceasta, administratorul asociaţiei 216, Radu Gavrilă, nu a mai scăpat doar cu un avertisment. Bătrânul a fost amendat cu 500 de lei. După ce a fost sancţionat, administratorul şi-a luat angajamentul în scris că va demara cât mai curând posibil lucrările de reparaţii la faţada blocului. El a promis că îi va contacta pe proprietarii apartamentelor cu probleme, pentru a le cere să dea voie muncitorilor să intre în casă, ca să poată ajunge la balcoanele de pe care se desprinde tencuiala. Potrivit raportului întocmit de poliţiştii locali, apartamentul de la etajul 2 îi aparţine lui Emilian Runceanu, cel de la etajul 3 este al Veronicăi Naumov, iar cel de la etajul 5, unde sunt problemele cele mai mari cu tencuiala, se află în proprietatea Franciscăi Şerbănescu, însă în prezent acolo locuieşte cu chirie Ionel Răţoi. Aceştia au obligaţia să permită accesul lucrătorilor în scopul efectuării de reparaţii la faţada clădirii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro