Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stanel Manaila, condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare

Cunoscut in cartierul Radu Negru-Mogador drept un personaj deosebit de violent, Stanel Manaila - individ care si-a sarbatorit, de curind, majoratul in Penitenciarul de Tineri si Minori de la Tichilesti - a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat. Curtea de Apel Galati il obliga pe autorul crimei petrecute in aprilie anul trecut pe strada Milcov la plata sumei de 5.400 RON, cu titlul de daune materiale si 12.000 lei RON, daune morale catre familia tinarului pe care l-a ucis cu singe rece. Intrucit era minor la data savirsirii asasinatului, Manaila a capatat jumatate din pedeapsa cuvenita unui adult. Initial, mai precis in septembrie 2005, agresorul fusese condamnat la doar 4 ani si 5 luni de inchisoare, intrucit beneficiase de circumstante atenuante (magistratii considerasera ca a fost provocat), insa instanta de apel a desfiintat sentinta, adaugindu-i criminalului citiva ani la pedeapsa. Magistratii au tinut cont, totodata, de faptul ca Manaila a mai fost condamnat de trei ori pentru tilharie si furt. Culmea, printre martorii audiati la cererea inculpatului s-a aflat si Razvan Contu, individ condamnat, la rindu-i, pentru crima.

Incidentul s-a petrecut in ziua de duminica, 3 aprilie 2005, in jurul orei 14.00. Potrivit dosarului penal definitivat anul trecut de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, inculpatul Stanel Manaila intentiona sa ajunga la un club internet-cafe din Mogador. In timp ce se deplasa pe strada Milcov, in zona parcarii de linga blocul F1, el a intrat in conflict cu Cristian Dediu, de 21 de ani, care juca fotbal impreuna cu citiva vecini. Manaila a declarat anchetatorilor ca Dediu l-ar fi lovit atunci cu pumnii si cu picioarele, provocindu-l. Instanta de apel a ajuns la concluzia ca, de fapt, cei doi tineri s-au imbrincit reciproc. La un moment dat, inculpatul a vazut la picioarele victimei un cutit de bucatarie cu lama de 20 de centimetri, cazut probabil din hainele acesteia. El a insfacat arma si l-a injunghiat pe Cristian in torace, o singura data, strapungindu-i coastele, plaminii si artera pulmonara. Ranit de moarte, acesta a incercat sa-l urmareasca pe asasin, dupa care s-a prabusit la coltul blocului, decesul survenind aproape instantaneu. Personalul de la Ambulanta, sosit in timp record la locul faptei, n-a mai putut face altceva decit sa constate decesul victimei.
Dupa ce l-a ucis pe Dediu, Stanel Manaila a pus cutitul in buzunar si s-a dus la gara, urcind mai apoi intr-un tren personal, pina la statia Baldovinesti. El a declarat ulterior ca ar fi aruncat arma crimei intr-un WC, astfel ca aceasta n-a mai putut fi recuperata. Asasinul a stat ascuns, timp de doua zile, dupa care s-a predat politiei. El a fost arestat preventiv si trimis in judecata, la propunerea procurorului criminalist Mircea Ionescu, sub acuzatia de omor calificat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii