Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu vrea cu orice pret evacuarea BTT

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, are de gind sa mearga pina in pinzele albe, pentru a obtine o chirie de 5 euro/mp pentru spatiile ocupate de ani de zile in Casa Tineretului de catre agentia BTT, desi reprezentantii acesteia sustin ca spatiul este al lor si nu au de gind sa plateasca nici un leu. In conditiile in care sint pe rol patru procese intre cele doua parti -toate urmarind evacuarea BTT -, Stancu a fost intrebat, la ultima sedinta a CJ, cine va plati banii cheltuiti in procese, daca instanta va da dreptate BTT-ului.
"As dori un raspuns vizavi de procesul cu BTT, pentru care se cheltuiesc niste bani. As vrea sa stiu daca se pierde acest proces, cine va suporta cheltuielile? Din ziare am aflat acest lucru, despre procesul cu BTT , noi, CJ, dam niste bani si am dori sa stim de ce", a declarat consilierul Adrian Dediu (PD).
Presedintele CJ a explicat ca, in opinia sa, nu exista nici un risc de pierdere a vreunui leu: "Exista un proces care dureaza de mai multi ani cu BTT-ul, de la inscaunarea mea in functia de presedinte, am tot incercat sa rezolv problema, fie pe cale amiabila, fie pe cale judecatoreasca. Din pacate, prin diverse tertipuri se incearca tergiversarea acestui proces. Avind in vedere ca sint bani publici si ca este un spatiu public, am trecut la masuri mai pragmatice in care am considerat ca 5 euro/mp intr-o zona centrala a Brailei este un pret mai mult decit onorabil, dat fiind ca la citiva metri mai incolo sint preturi de 20 euro/mp. Am calculat perioada de folosinta, juridicul a ajuns la o suma totala, am ajuns la tribunal pentru a incerca sa ne obtinem drepturile publice pe aceasta cladire. Tribunalul ne-a spus ca trebuie sa platim o cautiune care putea sa fie si 100%. S-a ajuns la procentul de 10%, s-a constituit cautiunea, banii nu se pierd, ei reprezinta o garantie, dupa care vor reveni in conturile CJ. Vom continua aceasta lupta pina cind dreptul public va fi instaurat si in aceasta cladire".
Amintim ca, in urma cu circa o luna, directorul sucursalei locale BTT, Costica Popescu, l-a acuzat pe Stancu de faptul ca i-a blocat conturile abuziv, in scopul de a-i falimenta firma si a o cumpara. Popescu sustine ca i se cere in mod incorect o chirie de 1,160 milioane lei noi, retroactiv, pentru ultimii doi ani, in conditiile in care spatiile respective sint ale BTT, iar CJ nu a investit un leu in ele.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii