Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu se comporta de parca el ar conduce o "Primarie a judetului"

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu,
declara ca, daca este nevoie, poate oferi si miine banii reprezentind contributia CJ la refacerea patinoarului municipal. Stancu a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca CJ a alocat si anul trecut, si are si anul acesta prevazute cele 5 miliarde lei, pe care ar trebui sa le dea, in scopul refacerii patinoarului, dar nu va da nici un leu, pina nu-si va achita partea sa si Consiliul Local Municipal. Stancu apreciaza ca, pina acum, asocierea intre CJ si CLM, avind exact acest scop, nu a avut nici un rezultat: "Noi ne-am exprimat disponibilitatea, in plenul CJ, unde am spus ca, pentru municipiu, dorim sa punem 5 miliarde lei, pentru realizarea unui patinoar, plecind de la ideea ca instalatia costa in jur de 125.000 euro, iar amenajarile, circa 5-6 miliarde lei. Conditia pusa si de mine, si de domnii consilieri judeteni era urmatoarea: alocam acesti bani, numai in conditiile in care pune aceeasi suma si Primaria si se realizeaza o cooperare, o asociere. Acest patinoar in aer liber urma sa fie utilizat si pe timp de iarna, dar si pe timp de vara, pentru role, eventual pentru discoteci etc. Noi sintem si acum disponibili, anul trecut am avut banii, dar s-au dus catre fondul de rulment, dar nu ar fi o problema sa-i dam nici anul acesta, eu am intelegerea consilierilor, care vor sa faca ceva pentru oras".
Presedintele CJ a precizat ca este deschis chiar si la ideea mutarii locatiei, pentru patinoarul cel nou: "Protocolul incheiat intre CJ si CLM prevede ca ne vom asocia, in vederea realizarii acestui obiectiv. Ei nu au pus nici cinci bani, pina acum. Noi sintem disponibili sa o facem si astazi, chiar daca vine vara, pentru ca la anul, in decembrie, iar vine iarna. Eu chiar am avut o discutie zilele acestea cu primarul Constantin Cibu, si i-am spus ca eu nu tin neaparat sa-l facem acolo unde este acum patinoarul, putem alege si alt amplasament. I-am zis, daca are o alta locatie, mai buna, mai cocheta, mai convenabila, din punctul lui de vedere, este foarte bine".

"Daca domnul Stancu spune ca a avut banii, de ce nu i-a virat Primariei, sa incepem lucrarile?"

Viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, pregateste, impreuna cu consilierul PRM Stelian Barbu un proiect de hotarire, pentru transferul patinoarului catre Directia de Administrare si Gospodarire Locala (DAGL). Tilea ne-a informat ca lipsa unui administrator desemnat de catre CLM a fost singurul lucru care a impiedicat alocarea de catre Primarie a unor sume, pentru refacerea acestui obiectiv: "Patinoarul a trecut, acum mai bine de un an de zile., in administrarea directa a CLM, dupa ce a fost foarte multi ani in administrarea Directiei pentru Administrarea Portuara a Brailei - o mare prostie, pe care am reusit sa o corectam cu chiu, cu vai, sa luam patinoarul si sa-l trimitem acolo unde ii e locul, in oras. Patinoarul era la momentul respectiv intr-o stare deplorabila, in care a si ramas. Din momentul acela, lucrurile au capatat o culoare destul de neplacuta. Cu toate ca am avut o asociere directa cu CJ, in vederea reabilitarii patinoarului, CLM il avea in continuare in administrare, drept pentru care CLM ar fi trebuit ca, printr-o hotarire, sa-l dea in administrare cuiva, unei asocieri care trebuia sa apara, DAGL, sau altcuiva. La impulsurile foarte insistente ale domnului consilier Barbu, decanul de virsta al CLM, s-a facut acum o luna si jumatate o minima inventariere a necesarului pentru aducerea patinoarului la o minima forma functionala. Din cite am estimat noi, ar fi vorba de circa 700 milioane, ca sa-l aducem la o forma oarecare, si am realizat sub forma de document o propunere, eu si domnul Barbu, pentru trecerea in administrarea directa a DAGL a acestui obiectiv. Pentru ca poti sa faci orice scamatorie vrei tu, si asocieri, si parteneriate, daca nu-l dai cuiva spre administrare, nu ai cum sa-i dai nici un ban. CLM are in administrare toata Braila, dar prin intermediul cuiva, a unei directii etc".
Viceprimarul raspunde, in acest fel, declaratiilor recente ale presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, potrivit caruia Consiliul Judetean a avut si anul trecut, si are si acum, suma reprezentind contributia acestei institutii, refacerea patinoarului, insa nu o pune la bataie, pentru ca CLM nu a venit cu contributia proprie. Tilea considera ca Stancu isi face campanie electorala, cu asemenea declaratii, laudindu-se ca a avut si are banii pregatiti: "Domnul Stancu se comporta, de ceva vreme, de parca el ar conduce o "Primarie a judetului", se lauda ca a facut CJ nu stiu ce actiune, nu stiu ce investitie, ca au dat si vor da bani pentru nu stiu ce. De fapt, CJ, ca si CLM, au un statut aparte, spre exemplu, CJ imparte fonduri unor consilii locale, unor directii sau institutii din subordine si acestea fac diverse investitii sau actiuni, nu CJ-ul. Si la noi, nu stiu daca ati observat, cind este vorba despre niste actiuni sau obiective, spunem ca "Primaria a realizat" , nu ca "CLM a realizat". Daca domnul Stancu spune ca a avut banii, de ce nu i-a virat Primariei, sa incepem lucrarile? A fost mai bine ca nu s-a facut nimic?".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii