Mergi la conţinutul principal

Stancu de la USR, amendă rușinoasă

* firma “Real Consulting” la care președintele USR Brăila este administrator, a fost sancționată de Poliția Locală pentru că “nu întreține curățenia” pe un teren pe care îl deține pe strada Danubiului * terenul în cauză face parte dintr-un fost parc public, unde se amenajase după Revoluție “piața de ruși” * între timp, parcul a ajuns să aibă proprietari privați - iar firma lui Stancu este unul dintre ei - care îl lasă efectiv în stare de abandon, astfel că, în prezent, ceea ce altădată era o zonă cochetă din apropierea falezei Dunării, a ajuns să arate acum ca un maidan plin de gunoaie

 

Fostul parc de pe strada Danubiului, unde a funcționat, după Revoluție până în urmă cu câțiva ani, așa-zisa ”piață de ruși”, se afundă în prezent în degradare și gunoaie, pentru că actualii proprietari ai terenului nici nu îl folosesc în vreun fel și nici nu-i asigură o pază permanentă. Practic, locul s-a transformat într-un adevărat maidan care pare al nimănui. Din când în când, autoritățile locale mai dau câte o amendă proprietarilor îndărătnici, însă efectele acestor măsuri sunt minime, în sensul că lucrurile rămân neschimbate la fața locului, iar ceea ce altădată era un parc cochet acum reprezintă o adevărată pată de rușine pentru orașul nostru. Zilele trecute a fost amendată de Poliția Locală, cu suma de 2.500 lei, firma ”Real Consulting” SRL, ”pentru neîntreținerea curățeniei pe terenul pe care îl deține pe Str. Danubiului”, după cum am fost informați prin intermediul unui comunicat de presă. SC ”Real Consulting” SRL are în proprietate 560 metri pătrați din suprafața fostei piețe de ruși. Firma este administrată de Cătălin Stancu, președintele USR Brăila, care a candidat la recentele alegeri pentru un post de parlamentar, însă a primit un număr prea mic de voturi din partea brăilenilor. Am încercat să obținem un punct de vedere de la Stancu referitor la situația terenului de pe Str. Danubiului, de ce a ajuns în situația de a fi sancționat pentru că nu îl întreține corespunzător și ce utilitate ar intenționa să îi dea acelui teren care pe vremuri făcea parte dintr-un parc public. Însă, în ciuda încercărilor noastre repetate, Cătălin Stancu nu a putut fi contactat. Ar fi fost cu atât mai interesant ce are acesta de spus în cazul respectivului teren din “buricul târgului” cu cât una dintre temele de campanie ale USR la recentele alegeri parlamentare dar și la alegerile locale din toamnă a fost tocmai revitalizarea Centrului Vechi al Brăilei, prin măsuri ce țin inclusiv de reabilitarea unor imobile private sau publice și de starea de salubritate a domeniului public.

După cum vă informam în urmă cu circa 6 ani, în baza unor date primite de la autoritățile locale, fostul parc de pe Danubiului a ajuns să aibă trei proprietari după ce terenul a fost dat în compensare unor persoane care au revendicat unele suprafețe de pe raza municipiului ce nu mai puteau fi retrocedate deoarece între timp se construiseră blocuri pe ele. Ulterior, terenul a făcut obiectul unor vânzări. Cert este că, în 2015, existau trei proprietari ai fostului parc de pe strada Danubiului. Unul dintre ei era Alexe Papenov, administratorul firmei de transport "Pax" SRL Brăila, care deținea o suprafață de 810 metri pătrați. O altă porțiune, în suprafață de 560 mp era deținută de firma "Real Consulting" SA, iar 345 mp aparțineau unei persoane fizice, brăileanca Mihaela L. Toți aceștia fuseseră somați, în 2015, să îngrădească accesul în fostul parc și să ia măsuri pentru salubrizarea terenului. În urma acelor somații s-au aplicat și amenzi. Cotidianul nostru vă informa la vremea respectivă că Alexe Papenov a fost sancționat cu 500 lei pentru că nu se conformase în termenul dat de Poliția Locală.

 

Cum a ajuns fostul parc proprietate privată

În prezent, se pare că proprietarii terenului de pe Danubiului sunt aceiași ca în urmă cu 6 ani. Cel puțin pentru doi dintre aceștia lucrurile sunt clare. Firma lui Cătălin Stancu este în continuare proprietar, din moment ce tocmai a primit sancțiunea în valoare de 2.500 lei de la Poliția Locală. Și Alexe Papenov ne-a confirmat că deține în continuare partea sa de teren din parcul de pe Danubiului. Acesta ne informase, în 2015, că a obținut respectiva suprafață după ce a participat la o licitație. "A fost o executare silită la care s-a vândut acest teren. Eu am licitat și astfel am intrat în posesia lui. Deocamdată nu m-am hotărât ce voi face acolo. Nu știu dacă o să fac o casă de locuit sau un spațiu comercial", ne spunea Papenov în primăvara anului 2015. Din câte se vede la fața locului, acesta n-a reușit nici până acum, după 6 ani, să construiască ceva acolo. A reușit, în schimb, să ridice un mic zid din bolțari, astfel încât să blocheze cât de cât accesul persoanelor străine, dat fiind că terenul său se află exact în dreptul unei foste intrări în piața de ruși, porțiune care nu era îngrădită pe vremuri. În ciuda faptului că a ridicat acel zid înalt de circa un metru, Papenov nu a reușit să-i descurajeze pe cei care și-au făcut un obicei să arunce gunoaie acolo. Deșeuri sunt în continuare, însă se pare că polițiștii locali i-au acordat o bilă albă patronului firmei ”Pax”, pentru faptul că măcar a ridicat zidul respectiv, astfel că nu l-au mai amendat, zilele trecute, pentru mizeria de pe porțiunea sa de teren, așa cum au amendat firma lui Stancu de la USR. Posibil că în ochii agenților de la Locală a contat faptul că o parte din vechiul zid exterior al fostului parc s-a dărâmat efectiv spre stradă, fără ca actualul proprietar să curețe măcar molozul rezultat. Cel mai probabil, acea porțiune de zid se află în dreptul terenului pe care este în prezent Stancu proprietar.

Revenind la situația de pe Str. Danubiului și la implicarea autorităților locale pentru rezolvarea problemelor existente, trebuie precizat că există nemulțumiri și din partea actualilor proprietari. Alexe Papenov, cu care am reușit să stăm de vorbă zilele trecute, și-a exprimat dezamăgirea că nu se face nimic pentru civilizarea celor care aruncă gunoaiele în incinta fostului parc. ”Eu mai mult de atât ce pot să fac?! Am închis cu zid acea intrare, dar gunoaie tot se aruncă... N-am cum să stau să păzesc permanent acolo. Nici curățenie nu pot face permanent. Strâng o dată la câteva luni, ultima dată am scos câteva remorci de deșeuri. Ar fi bine ca, dacă tot nu pot fi civilizați cei care aruncă aceste gunoaie, măcar să fie pus un tomberon acolo, ca să arunce în el, să nu le mai pună pe terenurile care sunt proprietate privată, ne-a declarat patronul firmei ”Pax”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu