Skip to main content

Stancu cere ajutor, pentru infiintarea unei facultati locale

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu,
nu a renuntat la ideea infiintarii unei facultati locale de sine statatoare, care sa nu fie filiala a vreunei universitati din alt oras al tarii. Stancu este de parere ca Braila, ca unul dintre primele 10 orase din tara, are dreptul la o facultate proprie si pentru ca de unul singur n-a reusit sa obtina acest lucru, a solicitat ajutorul PNL, PDL si PC, in cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean. Presedintele CJ a cerut ca cei care au intrare la Bucuresti, pe orice filiera, la factorii care iau decizii in acest sens, sa dea o mina de ajutor, pentru ca este in interesul comunitatii: "Tot am incercat, cu fel de fel de interventii si am gasit usi inchise. Eu va propun, ca sintem trei partide mari aici, patru, cu PC-ul, sa incercam ca impreuna, sa gasim audienta acolo sus, unde trebuie, ca Braila, unul din primele 10 orase ale tarii, sa beneficieze de o universitate proprie. Stiti ca se si incearca acum la nivel national o redistribuire a universitatilor. Braila are o traditie in agricultura - ca noi nu vrem sa facem o facultate de design aici, noi vizam ceva legat de agricultura, zootehnie, siguranta alimentelor si pentru asta cer ajutorul colegilor liberali, in primul rind, pentru ca ei sint la putere. Haideti, cu totii, impreuna, sa facem si acest lucru, pentru ca ce avem noi acum, paleativele astea de mina a doua la Braila - si nu as vrea sa le numesc acum... Eu chiar as merge pe varianta de campus, avem citeva zone potrivite, cea a Liceului de Chimie, de exemplu, sau cea a Liceului de Constructii, plus cladirea de pe Calea Calarasilor, unde se poate face o amenajare corespunzatoare".
Consilierul judetean PSD Steluta Dan a sugerat chiar sa se infiinteze o facultate si pe specializarea turism, in contextul in care la Galati, aceasta specializare a disparut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu