Skip to main content

Stancu care este suparat pe presa

Dupa parerea noastra, a celor de la Scormonitoru', presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, seamana cu presedintele tarii, Traian Basescu. Asta pentru ca, in discutiile cu terti, atit Basescu, cit si Stancu care este - pardon, se cred perfecti, ii fac in fel si chip pe ziaristi, mai exact, pe ziariste. Basescu, in discutiile cu sotia, vorbeste de "tiganca imputita", iar Stancu, in cele cu colegii de partid sau cu subordonatii din Consiliul Judetean, vorbeste despre "jigodie imputita" si "parasuta". Daca am fi copii, am spune "cine zice, ala este, ca si Stancu din poveste!", dar nu spunem, ca noi nu am dat in mintea copiilor. Evident, Stancu care este - de fapt, care se da mare cocos, deci fara oua - nu are curajul sa le spuna in fata ziaristelor cuvintele respective, exprimindu-se insa destul de tare ca persoanele vizate sa auda modul in care sint caracterizate. De la nivelul sau (politic si administrativ), el nu pricepe ca, de la un nivel INTELECTUAL incolo, nu dai doi bani pe aprecierile anumitor indivizi si ca pentru cineva care cunoaste limba romana la nivel de clasa a opta, un agramat cu teschereaua plina asezat intr-un fotoliu de piele este tot un agramat.
Liderul PD Horia Vasioiu, de exemplu, care n-a baut cerneala cit a facut scoala si a citit lecturile suplimentare obligatorii, nu etichete desprinse in apa calda de pe sticle si borcane, a sesizat ca Stancu care este presedinte PSD seamana izbitor cu Marean Vanghelie care este tot presedinte, dar de organizatie de sector, fiind la fel de elitist in exprimare. Vasioiu a mai observat, ca si noi, ca acordul subiectului cu predicatul este, pare-se, o chestiune mai complicata decit impartirea unui buget, pe localitati si cu siguranta mult mai putin lipsita de importanta. Nu de alta, dar cind vin la semnat, actele sint deja scrise de altii, iar pentru semnatura nu este nevoie de vreun acord gramatical, ci doar de unul financiar. Dovada clara a respectului lui Stancu pentru cultura o reprezinta, de altfel, si controversata si intirziata mutare a sediului temporar al Bibliotecii judetene din centru, intr-o zona de boscheti, intr-o cantina dezafectata. Nu de alta, dar trebuie facut loc pentru alte activitati culturale in Casa Tineretului din centrul orasului: o sala de bowling si una de fitness. Mai lipseste una de tenis, ca e lucru dovedit: ajung mari aia care frecventeaza salile de sport si care stiu sa numere de mai multe ori pina la 45-0, nu cei care isi pierd timpul in salile de lectura! In definitiv, la ce-ti trebuie sa numeri mai mult, cind poti sa-ti angajezi contabil?! In rest, n-ai nevoie sa scrii, exista pentru asta subalterni care sa-ti intocmeasca actele de semnat si ziaristi care sa-ti scrie ode.
Daca te uiti mai atent la el, Stancu seamana si cu un comunist convins, din ala care nu pricepe in ruptul capului ca trebuie sa accepti ca mai exista oameni care nu au aceeasi parere cu tine si ca acestia nu sint toti idioti, tu fiind singurul destept din incapere. Obisnuit ca la firma sa, unde dorintele sale erau ordine pentru toti ceilalti, iar opiniile sale erau litera de lege, presedintele PSD-ist ajuns in fotoliu de sef de judet intelege greu cum merg treburile in administratia publica si se comporta - ne referim mai mult la vorbit decit la scris - in continuare ca pe santier. Din nefericire pentru el, mai sint si din cei care nu-i sint subordonati, nu-i sint pe statul de plata si nici parteneri de afaceri, asa ca n-au nici un interes sa-i cinte in struna, comparindu-l cu Mozart, cind el suna a Florin Salam.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu