Skip to main content

Stancu are nevoie de ziaristi pupincuristi

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este extrem de deranjat ca presa locala "ii da atentie" deputatului democrat Horia Vasioiu, care-l critica. Ultimele comentarii acide ale democratului la adresa sa, prezentate in paginile presei locale, printre care si caracterizarea de "Vanghelie al Brailei", l-au deranjat la maximum pe seful PSD, care a fost iritat pe perioada intregii conferinte de presa saptaminale, desfasurate ieri, la sediul PSD. Dupa ce, ca de obicei, Stancu care este a precizat ca el nu citeste ziarele - de parca l-ar fi banuit cineva ca si-ar pierde timpul citind altceva decit documentele pe care le semneaza! - presedintele si-a exprimat din nou nemultumirea privind "rautatile presei" si pentru ca ziaristii asculta si dau publicitatii ceea ce spune Vasioiu, de parca presa ar fi vinovata pentru ce declara acesta, si nu liderul PD insusi. Istoria se repeta, dupa ce, anterior, Stancu era nemultumit ca presa publica declaratiile acide ale vicepresedintelui CJ Gheorghe Chiru, la adresa sa. Cu alte cuvinte, daca ar fi dupa seful CJ, ziaristii nu ar trebui sa publice decit declaratiile sale si ale celor care-l lauda - putini, ce-i drept, si aia numai din interes -, plus citeva ode inchinate iubitului conducator. Stancu a lasat clar sa se inteleaga ca, daca ar fi dupa el, Vasioiu ar trebui ignorat complet de ziaristi, pentru ca nu merita sa i se dea atentie, parind a nu intelege ca daca ar fi ca presa locala sa reproduca numai declaratiile oamenilor politici si sefilor administrativi care merita atentie, ar fi suficienta o fituica anuala, format A5. Mai mult, seful PSD are senzatia ca toti cei care isi permit sa-l critice spun numai prostii, "atit ii ducea mintea", la fel de putin ca si pe ziaristii care reproduc aceste declaratii.
In plus, indignat de faptul ca unii ziaristi - printre care, pe loc de frunte, se afla cei de la "Obiectiv"- isi permit sa mai si analizeze ce zice si sa comenteze declaratiile sale, si nu iau de bune, pe nemestecate, orice debiteaza el, Stancu a anuntat ca nu va mai da nici un fel de date despre proiectele sale. Astfel, crede seful CJ, nu va mai da apa la moara celor care-l critica sau care reproduc acuzatiile altora, in loc sa semnaleze si sa aprecieze lucrurile bune facute de el, in ultimii ani: "N-o sa mai nominalizez nici un fel de proiecte, pentru ca am constatat ca noi vorbim una aici, si dumneavoastra, in presa, scrieti alta - cel putin unii dintre dumneavoastra, si atunci prefer sa nu mai discut nici un fel de proiect, sa nu mai fac comentarii la absolut nimic ce tine de administratie. Discutam numai politica, fiindca sintem la partid".
Chestionat asupra citorva acuzatii formulate de Vasioiu la ultima conferinta de presa, Stancu a raspuns in raspar, cu dispret, de parca ziaristii insisi i-ar fi adus criticile respective. Astfel, in ceea ce priveste reclamatia democratilor legata de refuzul conducerii CJ de a pune pe ordinea de zi un proiect de hotarire ce vizeaza inlocuirea consilierului Negru Ionascu, Stancu a declarat: "Eu am crezut ca la experienta pe care-o aveti, dvs. ati mai invatat ceva despre administratia asta. In cadrul Consiliului Judetean exista un secretar general care raspunde de legalitatea Consiliului Judetean si de modul in care sint compatibili sau incompatibili consilierii judeteni. Stiu ca exista o astfel de cerere, stiu ca i-am repartizat-o la secretarul general, o sa ma interesez sa vad in ce stadiu este si care este realitatea. Dar e dreptul dinsilor sa actioneze in judecata, ce, daca e un drept legal, de ce nu l-ar folosi".
L-am intrebat ce parere are si in privinta comentariului lui Vasioiu cum ca autoritatile locale au fost pacalite de cei din Galati, cu discutiile sterile pe tema cartierului Siret: "Vasioiu spune multe, mai bine ar spune populatiei ce e in stare si ce a facut el pentru Braila, iar la provocarea lui Vasioiu prefer sa nu-mi pierd timpul cu ce spune el".
Nici in ce priveste porecla de "Vanghelie al Brailei", data de liderul democrat, Stancu n-a avut comentarii: "Prefer sa nu raspund la astfel de intrebari. Eu cred ca important este ce fac pentru Braila, nu ce spune Vasioiu si altii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu