Mergi la conţinutul principal

Stancu: «Ne-au interesat subiectele pe agricultură, sănătate şi regionalizare»

Social democraţii brăileni au participat la finalul săptămânii trecute la Consiliul Naţional al PSD, ce s-a desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti. Potrivit presei centrale, la eveniment au fost prezenţi peste 4.000 de delegaţi, iar unul dintre cele mai importante subiecte a fost anunţarea deciziei PSD de a avea candidaţi proprii la europarlamentare. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv", preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a arătat mulţumit de întâlnirea de la Centru, subliniind că a reuşit să obţină câteva promisiuni legate de anumite proiecte de interes local. Acesta a explicat că echipa brăileană a încercat să se împartă în aşa fel încât să poată participa la toate discuţiile importante pentru zona noastră. "A fost foarte bine la Consiliul Naţional, a fost multă lume, domnul preşedinte Victor Ponta a dat câteva mesaje foarte bune. A avut o intervenţie domnul Geoană, la fel domnul Năstase, chiar şi domnul Iliescu. Dânsul nu a fost prezent în sală, dar a existat o înregistrare şi a transmis un mesaj şi dumnealui. Am avut Comitet Executiv, departamente, unde pe noi ne-a interesat ce s-a discutat despre agricultură, sănătate şi regionalizare. Ne-am împărţit toţi colegii pe unde am putut, ne-am dus la toate discuţiile, ca să păstrăm interesul nostru. Am avut puncte de vedere consistente la regionalizare, la partea de agricultură şi la cea de sănătate, capitole unde ştiţi că suntem preocupaţi pentru anul 2014. Am discutat puţin despre partea care ne interesează cu infrastructura locală - mai vechile noastre dorinţe -, ni s-a promis că în 2014 avem o şansă să rezolvăm această problemă. Încă mai aşteptăm", a declarat Stancu. Acesta a mai subliniat că din partea judeţului nostru, la întâlnire au participat 120 de reprezentanţi.

Simionescu: "Am spus că nu vrem sume, ci surse de finanţare"

La eveniment a fost prezent şi prim-vicepreşedintele PSD Brăila, Aurel Simionescu, care a participat cu precădere la discuţiile legate de descentralizare. Primarul a subliniat că unul dintre punctele supuse dezbaterii în plen s-a referit la sumele care ar veni de la minister odată cu preluarea instituţiilor de către municipalitate, respectiv judeţ. Acesta a ţinut să sublinieze că din punctul său de vedere, o soluţie ar fi oferirea unor surse de finanţare concrete şi nu doar a unor sume de la nivel central. "Descentralizarea poate să aducă ceva bun pentru Brăila, dacă vorbim de o apropiere a unor decizii către cetăţeni. Noi am vorbit de vreo 2 - 3 ani de zile, poate chiar mai bine de unele obiective care erau la diverse tipuri de ministere, de exemplu Stadionul de Atletism, Bazinul de înot, Sala Sporturilor, care acum vin către municipalitate. Dacă discutăm despre Consiliul Judeţean, de exemplu, ceea ce înseamnă partea de sănătate, partea de cultură care ca şi avize rămân la nivelul judeţului şi nu se duc în altă parte. (...) Legea descentralizării vorbeşte despre atribute care să fie însoţite de parte de finanţare şi chiar are prevedere legală. Numai că eu, care sunt trecut prin multe astfel de discuţii, spun că nu vreau sume. Şi am spus-o şi în plen. Vreau sursă de finanţare! Suma acum se dă şi la anul o să ne rugăm iar de nivelul central, ca să ne mai dea", a declarat Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro