Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stadiu nesperat de bun al recoltărilor în județul Brăila

* vremea capricioasă nu i-a întârziat foarte mult pe fermierii brăileni, iar producțiile se anunță bune * sunt, totuși, zone din județ unde ploile au provocat băltiri și altele unde e deficit de apă în sol, fiind nevoie de irigații

 

În ciuda vremii capricioase, ba cu caniculă, ba cu ploi torențiale, stadiul lucrărilor agricole din județul Brăila este destul de bun. Directorul Direcției Agricole, Traian Cișmaș, ne-a oferit datele referitoare la situația existentă pe teren în cursul zilei de joi, 22 iulie. “Avem un ritm foarte bun la recoltat, iar producțiile realizate sunt bune. Privind recoltatul, situația este următoarea: la grâu, din 62.915 ha s-au recoltat 40.574 ha; orz, 20.710 ha din 22.514 ha; rapiță pentru ulei, recoltat 100%, respectiv 4050 ha; orzoaică de toamnă, 2100 ha din 3740 ha; orzoaică de primăvară, 182 ha din 2.314 ha; mazăre, 1010 ha din 2057 hectare”, ne-a informat directorul Cișmaș. Din păcate, condițiile atmosferice schimbătoare afectează anumite zone agricole din județ. La Vădeni, unde aproape fuseseră eliminate băltirile provocate de ploile din luna iunie, au apărut iarăși suprafețe inundate, din cauza precipitațiilor de zilele trecute. Circa 5 hectare cultivate cu rapiță sunt deja compromise în zona respectivă.

În alte părți, unde nu prea a plouat, se manifestă deja un deficit de apă, fiind nevoie de irigații. “Din cele 245.452 hectare contractate, s-au aplicat irigații pe 26.657, irigându-se mai mult pe loturi. Aportul din ultimele precipitații este unul diferit: 30 l/mp în zona centrală a județului (de exemplu, la Urleasca și Traian); 4 l/mp la Vădeni , și câte 2-3 l/mp la Viziru și în Insula Mare a Brăilei”, ne-a mai informat conducerea Direcției Agricole.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii