Mergi la conţinutul principal

Stațiile de tramvai de la Concordia, reabilitate

* potrivit directorului SC Braicar SA, ing. Cristian Domnițeanu, reabilitarea stațiilor a fost o necesitate, compania de transport cheltuind în jur de 8.000 de lei pentru a le da un nou aspect * astfel, au fost îndepărtați pereții murdăriți cu grafitti și înlocuiți cu pereți mai rezistenți, din pexiglas, au fost vopsite părțile metalice, iar acoperișul instalat va fi unul rezistent la radiațiile ultraviolete și la grindină

 

Reparații extinse la stațiile de tramvai și de autobuz din municipiu, vandalizate de tineri certați cu legea sau grav afectate de intemperii.

Într-o primă fază, au fost reabilitate cele două stații de tramvai de la Piața Concordia, de pe ambele sensuri de mers. Respectivele stații de tramvai, construite de municipalitate, sunt date în administrare SC Braicar SA, care se ocupă de exploatarea și de întreținerea lor.

Acesta este și motivul pentru care lucrările de reparații au fost realizate pe cheltuiala companiei de transport public de călători (din surse proprii) și cu echipe de muncitori din cadrul acesteia. Pentru cele două stații s-au alocat în jur de 8.000 de lei, suma incluzând costul materialelor și manopera.

"Reparația celor două stații de autobuz este în curs de finalizare. Mai avem de instalat acoperișul din pexiglas fumuriu, un material rezistent la acțiunea razelor solare, care se găsește mai greu. Actualul acoperiș a fost grav afectat de grindină, se poate observa și cu ochiul liber", ne-a precizat directorul SC Braicar SA Brăila, ing. Cristian Domnițeanu.

Până în prezent, au fost înlocuiți pereții laterali din policarbonat, murdari de grafitti și vandalizați de către răufăcători, cu pereți din pexiglas transparent, ceva mai rezistent, s-a îndepărtat rugina de pe scheletul metalic al stațiilor și s-au vopsit componentele din metal.

Concomitent, angajații SC Braicar SA Brăila au reabilitat mai multe stații de autobuz din municipiu, vandalizate de derbedei sau care prezentau distrugeri din cauze naturale. Una dintre acestea este stația de autobuz amplasată pe Gării, aproape de intersecția cu B-dul Independenței (pe partea dreaptă de mers), care fusese distrusă aproape în totalitate de răufăcători. În zilele următoare, va fi reabilitată stația de autobuz de la Spitalul Județean de Urgență Brăila - Corp B (fost Spital 3), din cartierul Hipodrom, bineînțeles, tot pe cheltuiala companiei de transport public de călători.

Toate aceste cheltuieli n-ar fi fost necesare dacă ar fi încetat actele de vandalism din stațiile de tramvai și de autobuz din Brăila. Alți bani sunt cheltuiți pentru înlocuirea geamurilor sparte și pentru repararea scaunelor distruse în tramvaiele și în autobuzele SC Braicar SA. Totul a culminat cu incendierea recipienților cu dezinfectant din autobuz și cu agresarea unui vatman care se afla pe traseu, în primăvara acestui an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro