Mergi la conţinutul principal

Staţii de aşteptare “Braicar” vandalizate şi mizerabile

• asta găsesc brăilenii peste tot prin oraş • de vină este delăsarea autorităţilor, dar şi nesimţirea multora dintre concitadinii noştri, care distrug tot ce le cade în cale • culmea, sunt unii care folosesc staţiile de călători ca pe nişte WC-uri publice

 

În Brăila se distruge şi se fură într-o veselie, dotările domeniului public fiind o ţintă predilectă a hoţilor, însă foarte puţini dintre răufăcători sunt prinşi. Pentru ca situaţia să fie ţinută sub control, probabil că ne-ar trebui un efectiv al Poliţiei Locale similar cu al unui regiment de odinioară şi peste tot numai camere de luat vederi. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat cu incendierea în serie a noilor containere pentru colectarea selectivă a deşeurileor este fără precedent în istoria Brăilei. Suntem însă “fruntaşi “ şi la mâzgălirea automatelor de bilete, ca să nu mai vorbim despre devastarea staţiilor de autobuz şi tramvaie, unele fiind efectiv  desfiinţate (vezi Concordia, pe unde trec nu mai puţin de 12 linii de autobuz); altele sunt pline de gunoi, mizerie sau  ruginite (tot în Concordia, la tramvai, sau în Vidin), ori nu au coşuri de gunoi (chiar pe Călăraşi).

Pe staţiile relativ noi, cum ar fi cele de pe Calea Galaţi, care au costat o mulţime de bani, deja au început să crească bălăriile, praful şi frunzele adunate la înălţimea acoperişului servind drept suport vegetativ.

De asemenea, este o modă să se fure panourile din geam sau policarbonat, în top fiind staţiile din Radu Negru, Goleşti şi Buzăului. Alte exemple cu alte aspecte de tot râsul, denotă şi ele gradul  redus de civilizaţie şi nesimţire al unor indivizi, care au ajuns să-şi facă necesităţile inclusiv în staţiile de aşteptare. Anormal este şi faptul că unele asemenea dotări sunt nişte simple umbrare metalice.

Să ne fie ruşine… Şi să ne întrebăm încă de pe acum ce soartă vor avea viitoarele şi ultramodernele staţii SMART pe care Primăria vrea să le aducă în Brăila. Vom vedea!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro