Mergi la conţinutul principal

Sprijin pentru familiile greu încercate de incendiul de pe strada Griviţei

• Protoieria Brăila, sub îndrumarea Chiriarhului Dunării de Jos, ÎPS Casian, a organizat o colectă în urma căreia s-au strâns 28.091 lei • din aceşti bani, victimele incendiului au primit materiale de construcţii şi aparatură de uz casnic, pentru refacerea locuinţelor

 

În aşteptarea sărbătorii Naşterii Domnului, semn al bucuriei întregii creştinătăţi, parohiile din Protoieria Brăila, credincioşii acestora şi preoţii slujitori, vin în întâmpinarea aproapelui aflat în suferinţă, aşa după cum suntem îndemnaţi să urmăm cu toţii exemplul bunului samarinean, înainte de începutul Postului Crăciunului.

Un incendiu izbucnit în jurul orei 13, în ziua de duminică, 24 septembrie a.c., la o locuinţă de pe strada Theodor Aman, din municipiul Brăila, s-a extins şi a afectat grav încă cinci locuinţe, ale unor familii, care locuiesc pe strada respectivă şi pe strada Griviţei. Deoarece în zona respectivă, casele sunt lipite una de cealaltă, focul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar intervenţia pompierilor veniţi la faţa locului, pe lângă stingerea incendiului a însemnat şi deteriorarea locuinţelor, prin infiltrarea în pereţii imobilelor şi în mobilier a cantităţilor mari de apă, folosite la stingerea acelui incendiu.

Între pagubele produse de acest nefericit eveniment, se numără casa familiei Murea Ioan, de pe strada Theodor Aman, nr. 78, imobil ce a fost afectat aproape în totalitate, prin distrugerea acoperişului pe o suprafaţă de cca. 130 mp, precum şi prin deteriorarea completă a tuturor bunurilor din camerele de locuit.

La celelalte cinci case afectate de incendiu, le-au fost distruse acoperişurile pe o suprafaţă de aprox. 400 mp., iar pereţii, tavanele, mobilierul şi aparatura electrocasnică au fost degradate, toate familiile având nevoie urgentă de sprijin pentru refacerea locuinţelor, luând în considerare şi apropierea cu repeziciune a vremii şi anotimpului rece.

Suferinţa acestor oameni, a mişcat inimile multora, pornind de la instituţiile locale, până la societăţi comerciale şi creştini voluntari, care s-au mobilizat şi au încercat, pe cât posibil, să le readucă speranţa şi totodată să le ofere posibilitatea de a locui în condiţii decente şi în atmosfera unui cămin familial sigur şi cald.    

Astfel, credincioşii Bisericii strămoşeşti nu puteau rămâne departe de această situaţie nefericită şi s-au adunat în jurul preoţilor care, potrivit îndrumărilor Chiriarhului Dunării de Jos, au organizat o colectă în bani pentru procurarea materialelor de construcţie şi a celor de uz caznic, pe care le-au oferit în dar familiilor greu încercate.

În urma unei anchete sociale făcute la faţa locului de o Comisie organizată la nivelul protopopiatului Brăila şi în baza necesarului întocmit de către fiecare familie în parte, toate materialele necesare refacerii locuinţelor au fost achiziţionate din banii colectaţi de către parohiile protoieriei Brăila, cuantumul ajutorului acordat ridicându-se la valoarea de 28.091 lei.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu, ca jertfa tuturor creştinilor, clerici şi laici să fie spre bucuria duhovnicească, dar şi spre folosul material al credincioşilor marcaţi de tragica întâmplare.

Păstrându-i în continuare în rugăciunile noastre, dar şi încercând să îi ajutăm pe mai departe, în măsura posibilităţilor, nădăjduim ca viaţa lor să-şi poată relua drumul firesc, prin împletirea lucrării faptei celei bune şi a credinţei în Dumnezeu.

Pr. Rareş Bucur – consilier mass-media

 Pr. Mircea Băncilă – protoiereu de Brăila

 

Mulţumiri

Câţiva dintre cei afectaţi de incendiu au ţinut să mulţumească public Lui Dumnezeu, preoţilor care au organizat colecta şi oamenilor care i-au ajutat

Corina Bogdan – din partea familiei Dragoş Bogdan: „Suntem foarte bucuroşi că am primit aceste materiale de construcţii pentru că se apropie iarna, este din ce în ce mai frig, ne aşteptăm să vină şi ninsoarea şi dacă nu terminăm la timp  construcţia casei riscăm să  suferim şi mai mult decât până acum, mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor care ne-au ajutat, preoţilor care au strâns colecta şi sperăm să fie totul bine.”

Constantina Apostu – din partea familiei Dan Apostu: „Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot ce aţi făcut pentru noi, pentru că aveam mare nevoie de tot ce ne-aţi adus. Suntem conştienţi că efortul a fost mare şi mulţumim creştinilor pentru că au fost alături de noi, că au dat un bănuţ pentru noi cei care avem casele arse de focul incendiului şi să dea Măicuţa Domnului să nu treacă nimeni prin necazuri ca acesta pe care l-am avut noi. Doamne ajută!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro