Skip to main content

Sprijin consistent pentru micii legumicultori si pomicultori

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Braila a anuntat ca producatorii agricoli din sectoarele legume-fructe pot beneficia de sprijin financiar comunitar, care se acorda pentru o suprafata de cel putin 0,25 ha pina la maximum 3 ha. Sprijinul se acorda in cuantum de 1.110 lei/ha pentru persoanele fizice membre ale asociatiilor sau ale organizatiilor profesionale, de 2.960 lei/ha pentru persoanele fizice autorizate, persoanele juridice si membrii grupurilor de producatori recunoscute si poate ajunge pina la 3.700 lei/ha pentru membrii grupurilor de producatori recunoscute preliminar si membrii organizatiilor de producatori recunoscute in conformitate cu OMADR 684/2007. Pentru a primi sumele cuvenite, beneficiarii trebuie sa depuna pina la data de 12 decembrie 2008 o cerere la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judeteana. Dosarul mai trebuie sa contina copie a actului de identitate al solicitantului, precum si certificatul de inmatriculare si/sau certificatul de inregistrare fiscala/actul de constituire pentru persoane juridice, in original si copie. De asemenea, la dosar mai trebuie sa fie anexat titlul de proprietate, contractul de arenda, contractul de concesionare, contract de vinzare-cumparare, in original si copie, o copie a cererii de sprijin pe suprafata eliberata de APIA sau adeverinta eliberata de primarie din care sa rezulte suprafata cu legume sau pomi fructiferi in anul 2008, dovada de cont bancar, dovada achitarii datoriilor catre bugetul de stat si local, plus o adeverinta privind apartenenta ca membru la o asociatie sau organizatie profesionala legal constituita.
"Pentru beneficiarii inscrisi la APIA cu cerere de sprijin pe suprafata - campania 2008, APIA elibereaza, la solicitarea acestora, copie de pe cererea de sprijin. Solicitarea copiei de pe cererea de sprijin pe suprafata - campania 2008 se face la centrul local sau judetean unde este depus dosarul", ne-a declarat directorul APIA Braila, Daniela Militaru. De asemenea, sursa citata a precizat ca pentru suprafetele mai mici de 1 hectar potentialii beneficiari ai acestei forme de sprijin trebuie sa solicite eliberarea adeverintei cerute la dosar de la primaria pe raza careia se afla terenul agricol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu