Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportul anului 2008

CF Braila incepe campania de a reveni in Liga a II-a

Pentru anul in curs, echipa fanion a orasului, CF Braila, are ca obiectiv sa incheie returul pe pozitiile opt sau noua in seria intii a Ligii a III-a.
"Echipa a trecut peste socul retrogradarii, a crescut in valoare si consider ca poate sa se claseze pe o pozitie de la mijlocul clasamentului. Cu trei, patru achizitii in sezonul urmator ne vom inscrie in lupta pentru promovare. Braila trebuie sa revina acolo unde ii este locul", a precizat directorul executiv, Marian Neta.
Lotul echipei CF Braila se va reuni pe data de 8 ianuarie la stadionul Municipal, iar de la ora 10.30, sub comanda antrenorilor Vasile Darie si Tudorel Cotiga se va derula primul antrenament din acest an.
Cea de-a doua echipa care activeaza in acest esalon, Viitorul Insuratei, doreste un sezon de primavara fara sincope care sa-i asigure un final de stagiune fara emotii.

Brailenii isi propun sa ajunga la europenele de kaiac canoe si atletism

Cea mai puternica grupare sportiva din judet, Clubul Sportiv Municipal, are un an destul de incarcat, in care primordiale vor fi concursurile internationale, mai precis Campionatele Europene de kaiac canoe pentru tineret si juniori I, la care vor participa Rodica Sterpu, Mihaela Sterpu si Romeo Panait si cele de atletism. Obiectivul brailenilor pentru aceste competitii este clasarea intre primii sase sportivi.
Anul trecut, pentru tot ce inseamna activitate sportiva (competitii, pregatiri pe plan local si in cantonamente, indemnizatii, medicatie, premieri etc.) CSM-ul a avut un buget de 5,5 miliarde de lei vechi, insa pentru anul in curs, se pare ca acesta va fi mai mic.
"Este un an competitional scurt deoarece este an olimpic. Bugetul alocat este mai mic, insa cu o planificare judicioasa vom incheia cu bine calendarul sportiv. Proiectul pentru anul in curs este gata si eu sper ca se va tine cont de rezultatele foarte bune pe care le-am obtinut in 2007, iar bugetul care ne-a fost alocat in acest an se va rectifica", a declarat Tinca Amza, directoarea CSM-ului.

HC Dunarea vrea sa ajunga in semifinalele Cupei Challenge

Singura echipa din Braila care face performanta, HC Dunarea are obiective indraznete in acest an, clasarea pe unul dintre locurile al patrulea sau al cincilea, in Liga Nationala feminina de handbal, pozitii care ii confera posibilitatea de a evolua si in sezonul urmator intr-o cupa europeana si un parcurs cit mai lung in actuala editie a Cupei Challenge.
"Ne-am intarit cu doua jucatoare bune de valoare si putem aborda de pe alte pozitii restul campionatului. Echipa este mult mai omogena si cred ca putem ajunge in penultima faza a Cupei Challenge. Cel de-al doilea obiectiv este clasarea la finalul editiei de campionat 2007-2008 pe un un loc de cupa europeana", a declarat Vasile Puiu, directorul executiv al HC Dunarea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii