Mergi la conţinutul principal

Sportivii de la LPS, premiați de CJ și CLM pentru performanțele lor

* este vorba despre șase elevi și trei antrenori care au obținut premii internaționale și naționale * în total, CJ și CLM au alocat suma de 36.000 lei pentru premierea acestora * în cadrul ședinței de CJ în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind premierea sportivilor de la LPS, Marian Căpățână, consilier județean PNL, a venit cu o listă de sportivi care nu învață la LPS, dar care au obținut rezultate remarcabile în competiții și merită premiați * președintele Francisk Chiriac a declarat că susține amendamentul, însă acordarea premiilor trebuie făcută respectând legea

 

După ce la începutul acestei luni au fost premiați elevii cu media 10 la exemanele naționale, iar atleții și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Brăila au fost uitați de autorități, consilierii municipali și județeni au îndreptat eroarea. Astfel, în ședințele ordinare de pe 21 decembrie, în Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean s-au adoptat proiecte de hotărâre privind premierea elevilor care au obținut rezultate remarcabile în competiții sportive internaționale și naționale în anul școlar 2019-2020. În total, aceștia au aprobat acordarea de granturi în valoare de 36.000 lei, suma fiind suportată 50% de către CJ Brăila, 50% de CLM. Valoarea premiilor este aceeași ca în anii trecuți. În funcție de rezultate, premiile care vor fi acordate sunt împărțite astfel: competiții internaționale - premiu sau mențiune elevi - 9.600 lei, profesor - 4.800 lei; competiții naționale - premiul I - elevi - 4.800 lei, profesor - 2.400 lei; premiul II - elevi - 3.200 lei, profesor - 1.600 lei; premiul III - elevi - 1.600 lei, profesor - 800 lei.

Astfel, vor fi premiați șase sportivi de la LSP și trei profesori care au obținut premii la competițiile internaționale și naționale de atletism. Robert Simion, medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic în proba de ștafetă 4x400 m, campion național la 60 m garduri juniori I, locul al treilea la 110 m garduri juniori I, va fi premiat cu 9.600 lei pentru performanța internațională. Andreea Mocanu, dublă campioană națională de junioare III, în probele de 80 m garduri și 100 m plat, medaliată cu argint la 200 m plat va primi 4.800 lei, în timp ce Răzvan Anghel - medalie de argint la 90 m garduri, juniori III și Denisa Balaban - 4 medalii în palmares, argint la 60 m garduri, bronz la 100 m garduri la juniori I, argint și bronz la aceleași probe la juniori II, vor fi recompensați cu 3.200 lei fiecare. Cosmin Pitulice - medaliat cu bronz la naționalele de juniori III în proba de 300 m garduri și Darius Techiu - medalie de bronz la 60 m garduri, juniori II vor primi fiecare câte 1.600 lei. Alături de aceștia vor fi recompensați și antrenorii Sica Lazăr, Florinel Ilie și Fănel Ionescu.

 

Consilierul liberal Marian Căpățînă a propus și premierea sportivilor care nu învață la LPS

În cadrul ședinței de CJ din 21 decembrie, Marian Căpățînă, consilier județean PNL, a venit cu o listă de sportivi care, deși nu sunt elevi la LPS și învață la alte școli, merită și ei să fie premiați pentru performanțele obținute la diverse competiții. Acesta le-a prezentat colegilor consilieri și mai multe articole de lege în baza cărora s-ar putea realiza acest lucru. Președintele CJ, Francisk Chiriac, a declarat că nu are nicio problemă în a recompensa și alți sportivi, însă doar dacă legea le va permite acest lucru, iar lista cu elevii trebuie să vină de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Vicepreședintele CJ, Ionel Epureanu, a explicat cum se face premierea în momentul de față.

”Să ne înțelegem, nu sunt niște premieri dedicate exclusiv sportului, sunt niște premieri care au la bază finanțarea suplimentară pe care o poate asigura CJ Brăila în baza Legii Educației Naționale. Deci dacă aceste premii nu vor fi girate de ISJ Brăila, noi nu le putem propune pe acest regulament. Va trebui să ne gândim ori să modificăm regulamentul, ori să facem regulament nou”, a explicat Epureanu.

La rândul său, Viorel Botea, consilier județean și inspectorul școlar general, a afirmat că este de acord cu amendamentul făcut de Căpăținâ, atât timp cât premierea se poate face respectând legea.

În final, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotârâre în forma inițială. Menționăm că s-au abținut la vot consilierii Viorel Botea și Ana Maria Necoară. În final, în ședința CJ consilierii au stabilit ca premierea sportivilor de la alte școli să fie clarificată printr-un proiect de hotărâre separat, acesta urmând să fie dezbătut într-o ședință extraordinară de pe 28 decembrie. Precizăm că, ieri, 28 decembrie, până la momentul redactării acestui articol, ședința extraordinară nu a avut loc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro