Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportivii braileni au cucerit anul trecut 246 de medalii

Ieri, Directia pentru Sport si Clubul Sportiv Municipal si-au prezentat activitatea din anul 2007.
Alaturi de reprezentantii conducerii celor doua institutii au fost invitati sa participe la acest eveniment oficiali de la cluburile brailene, antrenori si sportivi cu rezultate bune in sezonul trecut.
Ca de obicei, au lipsit atit directorul de la LPS, Elena Toader, cit si inspectorul de specialitate, Roxana Dediu.
In cadrul acestei actiuni, Elisabeta Aron a facut precizarea ca "toate activitatile directiei au fost organizate avind ca baza de pornire Strategia generala de organizare si dezvoltare a activitatii de educatie fizica si sport din Romania pentru perioada 2005-2008 si programul de guvernare".
Din discursul directoarei DSJ a rezultat ca principalele directii de actiune pentru indeplinirea obiectivului strategic referitor la activitatea sportiva de performanta au fost urmatoarele: elaborarea, organizarea si finantarea unui calendar sportiv judetean care a cuprins competitii cu scop de selectie, verificare si pregatire; sustinerea materiala si financiara a unor sportivi - in special copii si juniori; sustinerea si incurajarea structurilor sportive precum si stimularea infiintarii de noi asociatii; intensificarea colaborarii cu federatiile sportive; sprijinirea activitatii centrului olimpic de juniori la natatie.
In perioada analizata, sportivii braileni au obtinut 246 de medalii, 71 de aur, 93 de argint si 82 de bronz, in topul ramurilor de sport care au punctat fiind natatia, atletismul si sectia de kaiac-canoe. cele mai multe medalii au fost cucerite de CSM, 143, pe pozita a doua s-a clasat LPS-ul, iar pe a treia Atari, cu 87 si respectiv 10 medalii.
S-au enumerat apoi competitiile organizate de DSJ in cadrul programului "Promovarea sportului de performanta'' dar si a celor din programul "Sportul pentru toti".
Nu a fost uitat nici sportul scolar, despre care Elisabeta Aron a precizat: "Principala directie de actiune in ceea ce priveste sportul scolar a reprezentat-o dezvoltarea activitatii sportive in afara orelor cuprinse in programa de invatamint". La acest capitol in 2007 s-au organizat 10 competitii.
La finalul discursului sau, directoarea DSJ a prezentat succint calendarul competitional pentru anul in curs.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii