Mergi la conţinutul principal

Speranță pentru o lume mai curată

Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”, în a patra mobilitate din cadrul proiectului ERASMUS+ „Ecology through collecting, selecting and recycling”, nr. de referință 2020-1-DE03-KA229-077126_5, (ECO-SE-RE)

 

În săptămâna 17-21 octombrie 2022, elevi ai Liceului Tehnologic ”Edmond Nicolau”, însoțiți de profesorul coordonator, Teodora Turcoianu și unul dintre membrii proiectului, profesor Gabriela Mușat, au participat la activitățile organizate de Liceul de Inginerie VGTU din Vilnius, Lituania.

Astfel, elevii din România și din țările partenere, Lituania, Germania, Turcia, Spania și Portugalia, au aflat infomații noi despre economia circulară, în cadrul unui workshop susținut de lectori universitari ai Departamentului pentru Protecția Mediului și Ingineria Apelor, din cadrul Universității Tehnice Vilnius, Gediminas.

De asemenea, și-au format abilități antreprenoriale prin înființarea unei companii ECO și realizarea unui website de prezentare a companiei create, au realizat produse din materiale reciclabile și au pregătit o surpriză muzicală ECO, cu ajutorul unor cutii din material plastic reciclate și a unor bețe de tobe.

Programul mobilității a inclus și două excursii organizate la Trakai și Anykščiai, care au oferit posibilitatea elevilor de a descoperi istoria, cultura și tradițiile lituaniene.

Pe tot parcursul celor cinci zile petrecute în Lituania, elevii participanți și-au dezvoltat abilitățile de consum durabil, capacitatea de a avea grijă de bunăstarea și curățenia mediului înconjurător, atitudinea responsabilă față de sortare, reciclare și și-au îmbunătățit competențele de cooperare internațională, toate datorită programului Erasmus+.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro