Mergi la conţinutul principal

Spectacole pentru cei mici și cei mari, în weekend, la Teatrul “Maria Filotti”

* vineri, 4 noiembrie, se joacă “Fii cuminte, Cristofor!” (regia Marcel Turcoianu), iar duminică, 6 noiembrie, sunteți așteptați la comedia ”Bărbați, femei și viața dintre ei” (direcția de scenă Victor Ioan Frunză) * sâmbătă, 5 noiembrie, Teatrul de Artă din București vine la Brăila pentru a-i oferi publicului ocazia de a vedea un spectacol pentru toată familia: “Iepurele alb”, regia Ana Crăciun Lambru

 

 

 

 

Teatrul “Maria Filotti” Brăila v-a pregătit și în acest weekend trei spectacole de excepție! Așa cum se arată în programul anunțat, vineri, 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Studio, sunteți așteptați la spectacolul “Fii cuminte, Cristofor!”

de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu. “Fii cuminte, Cristofor!” este o comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului bulevardier, care dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Piesa a fost scrisă în 1964, iar autorul Aurel Baranga învelește drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă, abordează tema perenă a familiei și a încercărilor prin care trec partenerii atunci când armonia începutului este erodată de trecerea anilor.

Distribuție - Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron și Marcel Turcoianu, scenografia - Raluca Polea.

Un spectacol de familie, ce nu ar trebui ratat de copii și adulți, este “Iepurele Alb” al Teatrului de Artă din București, invitat la Brăila, sâmbătă, 5 noiembrie. Spectacolul se va juca la Sala Mare, de la ora 19.00, atunci când un iepuraș pufos își va dezvălui povestea, purtându-i deopotrivă pe cei mici și mari într-o lume magică și plină de candoare. La fiecare întâlnire, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială și vă prinde-n jocul lui, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.

Concept, scenografie și costume: Ana Craciun Lambru, Lavinia Pop Coman; mișcare scenică și ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru, regia: Ana Crăciun Lambru.

Spectacolul “Iepurele Alb” a fost invitat și în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila.

Weekendul la teatru se încheie cu o super comedie: “Bărbați, femei și viața dintre ei”. Spectacolul de va juca duminică, 6 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare. ”Bărbați, femei și viața dintre ei” este un spectcol coupe ce cuprinde patru dintre cele mai importante piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, în direcția de scenă a binecunoscutului regizor Victor Ioan Frunză. Este vorba despre ”Calhas” (”Cântecul lebedei”), ”Ursul”, ”Jubileul” și ”Cerere în căsătorie”, patru povești, patru bijuterii teatrale, patru “tablouri” în care cu greu nu te poți recunoaște. Patru pretexte de virtuozitate regizorală au fost transformate de inteligența, rafinamentul și intuiția regizorală într-unul singur, profund și unitar stilistic.

Distribuția: Alin Florea, Ramona Gîngă, Corina Moise, Valentin Terente și Adrian Ștefan. Scenografia - George Mosorescu, muzica - Tibon Cari, dramaturgia - Adrian Nicolae, la pian - profesoara Adriana Burcă.

Bilete la cele trei spectacole din acest weekend pot fi cumpărate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro