Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacole muzicale, de teatru-dans si recitaluri de poezie

Toate premierele acestei stagiuni se vor constitui in evenimente la care vor fi invitati critici si regizori care au lucrat sau vor lucra la Teatrul "Maria Filotti", a promis directorul artistic al teatrului, actrita Liliana Ghita. Directorul teatrului, Veronica Dobrin a precizat la rindul sau ca data fiind situatia ca teatrul este una dintre putinele institutii de cultura unde intra saptaminal peste 1.000 de persoane, era nevoie de o schimbare pentru a veni si in intimpinarea altor categorii de public decit cele care deja s-au consacrat.
Ca urmare, in repertoriul teatrului vor aparea spectacole de teatru-dans. Primul de acest gen va fi prezentat pe 15 octombrie si va fi realizat de Andras Lorant dupa un text de Heinrich Bohl, "Opiniile unui clown". Dupa cum a apreciat actrita Lilliana Ghita, in spectacol va avea o evolutie spectaculoasa actorul Bujor Macrin, alaturi de alte tinere cu virste intre 15 si 30 de ani. De asemenea, pe 25 noiembrie este planificata premiera spectacolului "Antigona" de Sofocle, in regia lui Emmanuel Ray. "Vom avea si spectacole care vor valorifica un singur actor, important, atit din trupa braileana, cit si actori din tara. Aceste «one man show» vor debuta pe 10 decembrie cu aniversarea poetei Emily Dickinson, prilej cu care va sustine un recital actrita Monica Mihaescu", a explicat directorul artistic Liliana Ghita.
Pe 17 decembrie este programata si premiera proiectului regizorului Radu Nichifor. Se va monta piesa lui Matei Visniec, "Angajare de clown" in care vor fi implicati actorii Cornel Cimpoaie, Alin Florea si Marius Manole.
In repertoriul teatrului brailean vor fi incluse si spectacole cu caracter muzical, programate a se desfasura joia, de la ora 20.00. Primul de acest gen va avea loc joi, 22 septembrie, cind Wanessa Radu si Cornel Cristei vor sustine spectacolul "Remember".
Din repertoriul lunii septembrie mai fac parte spectacolele: "Marina", regia Radu Nichifor - 23 septembrie, "Drept ca o linie", regia Radu Apostol - 24 septembrie, "Un scriitor ratat", spectacol de Ciprian Nicolaiasa - 30 septembrie si "Povestea unui inger", regia Camelia Hancu - 1 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii