Mergi la conţinutul principal

Spectacol de exceptie, realizat de elevii si profesorii Scolii "Vespasian Lungu"

Joi seara, la Casa Tineretului, a avut loc spectacolul muzical- coregrafic intitulat "Vine, vine Mos Craciun!", prilejuit de apropierea sarbatorilor de iarna si prezentat de elevii Scolii Populare de Arte si Meserii "Vespasian Lungu". O multime de braileni au raspuns invitatiei de a se delecta cu un spectacol de calitate oferit de cursantii Scolii "Vespasian Lungu", sala fiind arhiplina. "Mos Craciun, anul acesta, a venit cu multe premii importante pentru noi. Recent, echipa noastra s-a intors din Polonia de la un concurs international, unde a obtinut Premiul II, avem si multe premii nationale. Publicul de la spectacolul “Vine, vine Mos Craciun!” a fost deosebit de incintat, ne-a recompensat cu numeroase apluze si asta nu dovedeste altceva decit ca echipa de profesori este una de mare valoare. Un bun conducator se evalueaza in primul rind, prin echipa pe care o conduce. Multumirile noastre si ale parintilor catre Consiliul Judetean, pentru noul sediu, pentru ca daca nu aveam acest sediu ridicat la standarde europene, nu eram atit de curtati. Consiliul Judetean ne va sprijini, in continuare, cu realizarea unei arene de vara. Urez pe aceasta cale, sanatate si la multi ani tuturor celor care ne trec pragul", a punctat directorul Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", George Romeo Bunea.
In cadrul programului, elevii sectiilor de muzica, indrumati de profesorii Mariana Iordache, Adriana Toma, Raluca Ciuca, George Romeo Bunea, Mircea Petrescu, Florin Lazar, Cristian Sonea si Nicolae Mircea au prezentat arii si lieduri din opere celebre, cintece populare, dar si melodii de succes din repertoriul national si international. Elevii sectiilor de coregrafie, indrumati de profesorii Liliana Stan, Paula Stoia, Gabriel Alistar au prezentat dansuri moderne si dansuri de societate. De asemenea, brailenii i-au putut vedea pe micii actorii de la clasa de actorie a profesorului Catalina Nedelea. Totodata, au fost prezentate dansuri populare, sustinute de elevii de la sectia externa a Scolii Populare de Arte din comuna Gemenele, coordonati de instructorul Marian Rusu. Si nu in ultimul rind, atmosfera a fost incinsa de muzica rock.
In deschidere, Dafina Trufas a interpretat poezia "Iarna", iar balerinele au facut un dans exceptional . Eleva Irina Bulea a prezentat la pian "Tema cu variatiuni", de Serghei Rahmaninov, iar Giorgiana Orasanu a interpretat aria "Muzica". In continuare, Gabriela Corut a interpretat poezia "Saniuta", aceasta a fost urmata de David Constantin care a prezentat "Vals favorit" de Mozart, iar Florin Drilea a interpretat la chitara "Studiu", de Dionisio Aguando. In scena a intrat Irina Anghel, care a interpretat la pian "Cadril", de J. Hayden, urmata de Giorgiana Orasanu cu melodia "Silence Night", de Fr. Gruber. Dupa fiecare prestatie a artistilor, publicul aplauda la scena deschisa. Maria Dicianu a prezentat poezia "Fulgi de nea", iar Alexandru Constantin a cintat la chitara "Andantino", de Ferdinando Carulli. Elevii clasei de dans sportiv au prezentat valsul lent, quickstep si valsul vienez, spre deliciul publicului. Sabina Constantin a interpretat la pian "Capriciu" de Ravena, iar elevii clasei de dans modern au prezentat "Povestea de Craciun". "Trio Star", compus din Gabi Gange, Paula Anastase si Ana Maria Ciurea au cintat "Dake the hall", iar grupa mijlocie de incepatori de la clasa de dans sportiv a stirnit zeci de aplauze prin "rumba si "cha - cha". Eleva Andreea Pintilie a interpretat melodia "Mereu ma ridic", din repertoriul Laurei Stoica, iar apoi, a intrat in scena "Step up" pentru a incinta publicul cu citeva dansuri. Hermina Zaharia a interpretat piesa "Craciun Fericit!" si apoi au dansat elevii clasei de dans modern.

Muzica rock, primita cu bratele deschise de publicul brailean

In partea a doua a spectacolului, "Piticii" de la clasa de dans sportiv au prezentat "Fulgi de nea", iar Iuliana Pinzaru a cintat "New York, New York". A urmat un moment antrenant cu elevii clasei de dans modern, "Dansind in ploaie", iar Ovidiu Andrei Dumitru a interpretat "Adio, iubito!". Genurile "Cha - cha", "Samba", si "Jive" au fost aduse de elevii clasei de dans sportiv. La rindul lui, Cipriana Nichita i-a incintat pe cei prezenti cu melodia "Tu n-ai avut curaj", iar trupa "Two much - Amalgam" a dansat remarcabil, primind zeci de aplauze. Din nou, "Trio Star" a incintat cu melodia "Jingle bells". In scena au intrat elevii clasei externe de dans modern din Faurei, care au fost urmati de eleva Cristina Manuc cu melodia "No one", din repertoriul international. Momentul "salsa" a fost asigurat de elevii clasei de dans sportiv. Pe scena a urcat si Trupa "Hot flavour", care a dansat extraordinar. De la dans s-a trecut la muzica rock, primita cu bratele deschise de publicul brailean. Trupa instrumentala compusa din Silviu Paraschiv - chitara solo, Alexandru Musat - tobe si Bogdan Ifode - chitara bass a interpretat, exceptional, "Enter sandman", din repertoriul formatiei "Metallica". Acestia au fost aplaudati la scena deschisa. In continuare, trupa "Lil Style" a dansat pe melodia "Dreams", apoi Catalin Coman a cintat melodia populara "Hai, hai cu trastioara", iar Maricia Radu a interpretat "Hai romani de peste sate". In incheiere, "Suia nr.1" si "Suia nr. 2" au fost puse in scena de elevii clasei externe de dansuri populare din Gemenele, iar Madalina Jipa a interpretat "Inflorit-a rugutu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu