Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaniolii sint interesati sa investeasca la Braila

Ieri, orasul nostru a fost vizitat de o delegatie romano-spaniola, formata din Constantin Bartolomeu Savoiu, unul dintre consilierii de comert exterior ai Frantei si trei cetateni spanioli, care reprezinta interesele a 35 de companii spaniole de prim rang, care doresc sa investeasca in Romania, pe baze private. Raul Navarro Roldan (doctor in drept), Fernando Araujo Loperena (avocat) si Gerardo Fernandez Juguera (consilier financiar) sint, totodata, specialisti cu istorie indelungata in domeniul programelor Uniunii Europene si in colaborarea cu administratiile publice si organismele de dezvoltare nationale si comunitare.
Prima si cea mai importanta intilnire a fost cea cu primarul Constantin Cibu, care le-a prezentat oaspetilor potentialul orasului si ideile pe care acesta le are in legatura cu posibilele investitii pe care partea spaniola le-ar putea face la Braila. De asemenea, edilul-sef a asigurat delegatia ca Primaria Braila va sprijini investitorii, indiferent de domeniul in care acestia doresc sa investeasca. Dupa lungi discutii, delegatia s-a aratat interesata de Zona Libera si Parcul Industrial si a precizat ca se va gindi si la o investitie in Insula Mare a Brailei. "Exista doua puncte unde putem ajuta orasul. Unul dintre ele ar fi Parcul Industrial, acolo unde s-au incercat investitii, dar lucrarile nu au fost finalizate si Zona Libera, deoarece acolo exista un bun economic de nepretuit, ce merita dezvoltat. In ceea ce priveste Insula Mare a Brailei, vom incerca sa gasim o solutie, astfel incit investitia spaniola sa mearga pe ideea conturata de primar si anume cea de mutare a digului cu 5-10 km spre nord, iar zona respectiva sa fie folosita pentru vinatoare, pescuit si, de ce nu, chiar turism. De asemenea, noi sintem interesati si de proiecte mai mici, indiferent de natura lor, care ar aduce avantaje ambelor parti. Interesant ar fi modernizarea falezei si reintroducerea Brailei in circuitul croazierelor pe Dunare. Si portul trebuie avut in vedere si incercata o investitie care sa determine nevoia portului Constanta de a colabora cu cel de la Braila", a precizat unul dintre oaspetii spanioli.
Constantin Bartolomeu Savoiu, membru de onoare al Fundatiei pentru Mileniul III, organizatoarea acestui eveniment, este la a doua vizita de acest gen in Braila, prima derulindu-se in urma cu o luna. La momentul respectiv acesta a promis reprezentantilor administratiei locale ca va incerca sa promoveze facilitatile si oportunitatile de afaceri din judetul nostru catre investitorii straini. "Vizita delegatiei spaniole este deosebit de importanta pentru Braila si trebuie precizat faptul ca orasul nostru a fost singurul, dupa Bucuresti, pe care delegatia l-a vizitat. Scopul vizitei la Bucuresti a fost infiintarea Asociatiei pentru Promovarea Cooperarii Economice Romano-Spaniole, ca ONG sub legea romana si promotor al investitiilor spaniole in Romania", a precizat Peter Mitu, presedintele Fundatiei pentru Mileniul III.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii