Mergi la conţinutul principal

Sos. Vizirului este acoperita cu criblura, intre iesirea din municipiu si Combinat

Drumul European 577 Braila-Slobozia - Sos. Vizirului, dupa cum e cunoscut de braileni - trece, in prezent, printr-un proces de reabilitare, care le-ar putea cauza probleme soferilor grabiti. Pentru a nu fisura parbrizul propriei masini sau a celor conduse de vecinii din trafic, automobilistii trebuie sa fie cit mai responsabili si sa-si ajusteze corespunzator viteza. Si asta deoarece, intre kilometrul 1 si km. 7 plus 400 m, adica pe portiunea cu patru benzi, de la iesirea din municipiu pina la Combinat, se efectueaza lucrari de tratament bituminos, care implica si folosirea de criblura, o pelicula de piatra sparta ce se asterne pe carosabil. Dupa cum ne-a explicat Doinita Corban, seful Sectiei Drumuri Nationale Braila, lucrarile au ca obiectiv obtinerea rugozitatii partii carosabile si inchiderea fisurilor existente, pentru prevenirea aparitiei gaurilor din asfalt. Proiectul a fost comandat de Compania Nationala pentru Autostrazi si Drumuri Nationale si incredintat, prin licitatie, firmei "Bitunova" Bucuresti. Sectia Drumuri Nationale Braila urmareste calitatea lucrarii si va face receptia finala. Seful sectiei brailene ne-a explicat ca, in general, criblura se stabilizeaza intre 48 si 72 de ore. Temperaturile ridicate de saptamina trecuta au facut ca timpul necesar acestei stabilizari sa se scurteze, astfel incit pe portiunea finalizata deja, dintre iesirea din municipiu si sediul Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola Braila, pericolul avarierii parbrizelor a trecut. Zilele acestea, trebuie avuta mare grija pe portiunea dintre statiunea de cercetari si Combinat, unde se mai lucreaza, iar criblura nu a aderat inca la stratul de bitum.
Tot pe DE 577, se fac completari cu pamint la acostament. Practic, acostamentul soselei se va ridica pina la nivelul carosabilului, operatiune ce ar trebui executata pe toate drumurile asfaltate, dar care nu prea se face, din lipsa de fonduri. Aceasta lucrare este executata de Sectia Drumuri Nationale, in regie proprie si, data fiind distanta mare pina la limita de judet, s-ar putea finaliza abia anul viitor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro