Mergi la conţinutul principal

SONDAJ “Obiectiv” | 8 din 10 brăileni sunt nemulțumiți de cum s-a făcut deszăpezirea

• la sondajul realizat în perioada 30 ianuarie - 5 februarie au participat aproape 1.000 brăileni, iar 78% dintre aceștia au catalogat intervenția autorităților în acest prim episod de iarnă ca fiind “nesatisfăcătoare” • sondajul s-a derulat pe pagina de Facebook a ziarului, acolo unde sute de brăileni și-au descărcat furia cu privire la modul în care au fost curățate drumurile

 

“Cum ați cataloga intervenția autorităților în acest prim episod de iarnă?”  Aceasta a fost întrebarea la care brăilenii au fost invitați să răspundă în cadrul unui sondaj derulat de ziarul “Obiectiv - Vocea Brăilei”. Sondajul a fost realizat pe pagina de Facebook a cotidianului, timp de o săptămână, în perioada 30 martie - 5 februarie, iar participanții puteau alege din patru variante de răspuns: “nesatisfăcătoare”, “satisfăcătoare”, “bunăși “foarte bună”. Aproape 1.000 de persoane (942 răspunsuri) au participat la sondajul nostru, iar rezultatele arată că 78% (737 răspunsuri) dintre acestea nu au fost deloc mulțumite de modul în care autoritățile și-au făcut treaba. Altfel spus, 8 din 10 brăileni au catalogat intervenția autorităților din acest prim episod de iarnă ca fiind “nesatisfăcătoare”. Un procent de 11% (105 răspunsuri) din totalul participanților la sondaj au ales varianta “satisfăcătoare” și doar 4,1% (39 răspunsuri) dintre brăileni au considerat că autoritățile și-au făcut treaba bine. Au fost și persoane care au susținut că deszăpezirea a fost “foarte bună” (6,7% - 63 răspunsuri).

 

“Avalanșă” de nemulțumiri

În săptămâna derulării sondajului, pe pagina de Facebook a cotidianului “Obiectiv” a fost o adevărată “avalanșă” de comentarii negative la adresa modului în care s-au “mișcat” autoritățile după ninsoarea de la sfârșitul lunii ianuarie. Brăilenii au lăsat sute de comentarii în care au criticat modul în care s-a făcut deszăpezirea, în special în municipiu. Este vorba în principal de intervenția utilajelor pe străzile secundare, dar și de faptul că nimeni nu a ridicat mormanele de zăpadă din stațiile de autobuz, trecerile de pietoni și intersecții.

“S-au deszăpezit străzile principale, în schimb pe străzile laterale s-a respectat principiul «merge și așa»”, “Pentru cartiere calificativul «foarte prost»”, “Mulți și-au distrus scuturile de la mașini... Cine plătește?”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de brăileni.

Au fost însă și persoane care au părut mulțumite de deszăpezirea de pe drumurile principale.

“Acum fiecare spune în funcție de ce a fost pe strada lor. Din ce am văzut, pe străzile principale e destul de bine, pe străzile lăturalnice e mai puțin bine. Era binișor dacă fiecare mai punea mana pe o lopată și făcea ceva măcar în dreptul scării, mașinii, curții, dar suntem comozi și așteptăm”, a scris un brăilean.

 

Un nou sondaj “Obiectiv”. Credeți că Podul peste Dunăre va fi gata în mai?

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” derulează un nou sondaj în această săptămână. De aceasta dată, brăilenii sunt invitați să își spună opinia vizavi de finalizarea lucrărilor la Podul peste Dunăre. Concret, credeți că va fi gata în luna mai 2023, așa cum a anunțat recent ministrul Transporturilor, Sorin Grindeaunu? Sau va mai trece ceva timp până când se va deschide circulația pe pod? Vă invităm să răspundeți în cadrul sondajului nostru, ce poate fi accesat pe pagina de Facebook “Obiectiv - Vocea Brăilei”, dar și pe site-ul ziarului www.obiectivbr.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro