Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Solicit sprijinul consilierilor locali

Intereseaza pe cineva ce spune consilierul local Vasile Varga? Este vreunul captivat de discursul consilierului Doru Damian? Are vreo importanta punctul de vedere al consilierului Doinita Ciocan etc? Poate ca da, poate ca nu. Si asta pentru ca mai toti consilierii locali nu au opinii, ci contraopinii. Cu exceptia citorva consilieri - majoritatea liberali - care, din motive lesne de inteles, ii sufla in mandat primarului Cibu, toti ceilalti sint contra. Contra la tot ce zice sau vrea Cibu. De parca toti ar fi in Opozitie. Si Cibu, la rindul lui, este contra la toate propunerile consilierilor, cit or fi ele de putine. In realitate, sub aceste certuri, paruieli si plesneli, s-ar putea ascunde incompetenta. Caci atunci cind nu stii cum sa rezolvi o treaba, cind nu te pricepi sa ii dai de capat, cel mai indicat este sa faci galagie, sa-i arati pe altii cu degetul, sa faci lumea sa creada ca ai putea foarte bine sa te achiti de sarcini, daca nu te-ar deranja nimeni, daca ai putea sa te concentrezi, daca ai fi lasat sa muncesti in liniste.
Cibu n-o fi un primar bun. Tataia nici macar primar cit Cibu nu pot spune ca a fost. A fost, in schimb, un bun prim-secretar. Cibu confunda primaria cu intreprinderea Progresul, pe care el a directorat-o ani de zile. El ii trateaza pe consilierii locali ca pe niste subalterni. Mare lucru ca la urmatoarea iesire nervoasa, Cibu sa nu-l ameninte pe un consilier local ca il da afara, asa cum i-a spus liderului de sindicat de la Braicar, Aurel Ionescu, ca "il zboara din sindicat" daca afla ca-i de la PD. Sa inteleg ca daca era de la PNL, nu era nici o problema, nu-i asa? Nu sint vreun fan infocat al lui Cibu, si cu toate astea cred despre el ca nu are porniri de jnapan sau mafiot. Sint primari prin alte parti care si-au facut un scop din a fura pina si toaletele din primarie. Faptul ca primarul Cibu nu este chitit pe japca nu ne incalzeste insa prea mult pe noi, contribuabilii. El a facut Facultatea de Directori, asa ca stie mai mult sa dea ordine, si mai putin sa asculte parerile altora. "Pai, ce pareri sa ascult eu de la consilierii locali, nu vezi ca habar n-au de nimic?", ar putea tuna Cibu intr-un acces de furie. In parte, ar avea dreptate. Caci, iata, in scandalul "Braicar", consilierii locali au inceput sa aiba convingeri, puncte de vedere, pareri avizate s.a.m.d. Aiurea! Ei nu au analizat/comentat propunerea lui Cibu de a inchiria microbuze de la Braicar operatorilor de maxi-taxi, ci au facut mai mult galagie ca primarul nu ii consulta. Ce-i drept, primarul e OBLIGAT sa-i consulte. Pe de alta parte, insa, sint curios daca la finalul acestui mandat va fi vreun consilier local in stare sa spuna: "Dom'le, uite eu am propus proiectul asta de hotarire, am adus aceste amendamente, am avut initiativa asta". In Consiliul Local, lumea nu propune, ci se opune, sperind sa apara a doua zi cu poza in ziar, sa vada electoratul ca alesii muncesc, se preocupa. Poftim, eu daca as fi consilier local tot as face ceva util pentru comunitate, sa ramin in memoria alegatorilor. Si as incepe cu echipa de fotbal care acum alearga prin Divizia B. Intrucit nu am inteles de ce se numeste Dacia Unirea, care-i treaba cu Dacia si de la ce anume vine Unirea, as initia un proiect de hotarire pentru schimbarea numelui ei. Macar as putea dovedi ca am facut si eu un capat de treaba in mandatul asta de patru ani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii