Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sofia incearca sa diminueze temerile privind pregatirea pentru integrarea UE

Premierul bulgar, Serghei Stanisev, s-a intilnit cu membri ai Camerei de Comert si Industrie germano-bulgare, carora le-a transmis hotarirea Sofiei de a linisti temerile Uniunii Europene referitoare la aderarea Bulgariei, informeaza site-ul Novinite.com.
"Actiunile Bulgariei vor indeparta orice temeri pe care UE le-ar avea in prezent in ceea ce priveste aderarea tarii", a spus el, in timpul discursului pe tema prioritatilor Bulgariei legate de integrarea europeana.
Adresindu-se membrilor Camerei de Comert, Serghei Stanisev a sustinut ca monitorizarea stricta efectuata de Bruxelles nu poate decit sa sporeasca ambitia Bulgariei de a adera la Uniunea Europeana.
Potrivit premierului, integrarea la inceputul anului viitor in blocul european este o prioritate a Sofiei, impreuna cu o dezvoltare economica puternica, modernizarea aparatului administrativ, reformele din educatie si sanatate.
Bulgaria si Romania vor aduce optimism in Uniunea Europeana, a declarat premierul.
Cele doua state spera sa adere la 1 ianuarie 2007, insa o intirziere in implementarea reformelor ar putea provoca activarea clauzei de salvgardare, care stipuleaza aminarea integrarii cu un an.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii