Skip to main content

Soferii sint suparati ca li se blocheaza masinile parcate la intimplare

Declansarea actiunii de blocare a rotilor masinilor parcate neregulamentar, de catre firma de paza "Ying-Yang Security" a atras critici aspre si dezaprobarea soferilor braileni. Zeci de sesizari sosite pe adresa redactiei reclama ca fiind un abuz montarea sistemelor de blocare a rotilor, in contextul in care, sustin petentii, orasul se confrunta cu o lipsa acuta de locuri de parcare. Brailenii sustin ca echipele de blocare ale firmei "Ying-Yang" nu tin cont de prevederile unor reglementari in domeniul rutier care permit totusi soferilor sa-si parcheze masinile pe trotuar daca prin asta nu incurca circulatia pietonilor.
De altfel, potrivit art. 66 din OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice "este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cind aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru". Seful Serviciului Politiei Rutiere, cms. Dumitru Budes, a explicat ca nu a dat avizul Primariei pentru blocarea rotilor autoturismelor "deoarece in acest fel s-ar crea obstacole pe partea carosabila, iar noi urmarim exact opusul, adica fluentizarea traficului pe drumurile publice". De asemenea, potrivit legii, ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe partea carosabila, precum si depozitarea lor in spatii amenajate, se poate face numai cu dispozitia Politiei Rutiere.
Conducerea firmei de paza a respins acuzatiile si a precizat ca isi desfasoara aceasta activitate in conformitate cu prevederile contractului de concesionare a acestui serviciu, adjudecat in urma unei licitatii publice.
Cu privire la cele reclamate, municipalitatea a explicat ca licitatia adjudecata de catre "Ying-Yang Security" a fost organizata cu respectarea prevederilor legale in vigoare si a confirmat faptul ca Politia Rutiera nu si-a dat totusi avizul de legalitate, dar asta intrucit nu era necesar: "Conform OUG nr 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, art. 6 si 64, nu se pot monta dispozitive de blocare a rotilor la masinile parcate pe carosabil pentru ca ar fi un obstacol pentru circulatie, in rest blocarea si ridicarea masinilor parcate la intimplare este perfect legala. Din acest motiv, firma cistigatoare a licitatiei nu are nevoie de avizul Politiei Rutiere", ne-a declarat viceprimarul Lucian Tilea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu