Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soferii romani vor putea circula in Spatiul Economic European fara Carte Verde

Soferii romani vor putea circula in tarile din Spatiul Economic European, la care se adauga Elvetia, Andorra si Croatia, doar cu politele de raspundere auto obligatorie (RCA), fara formularul Carte Verde, dupa ce Romania a semnat un acord de garantare cu ultimul din cele 32 de state membre.
Romania a obtinut ultima semnatura necesara, din partea Marii Britanii, pentru aderarea la Acordul Multilateral, se arata intr-un comunicat transmis vineri agentiei MEDIAFAX de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
"Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile. Speram sa putem anunta cit mai repede data de la care cetatenii romani vor putea circula liber pe teritoriul statelor mentionate la volanul autovehiculelor fara a mai prezenta documentele de asigurare", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.
Pentru celelalte state care fac parte din sistemul Carte Verde si orice alte state terte, precum Moldova sau Ucraina, asigurarea Carte Verde ramine in vigoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii