Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soferii "Braicar" s-au plins prefectului ca operatorii maxi-taxi nu respecta traseele licitate

Desfasurarea defectuoasa a serviciului de transport public local de calatori in municipiu a costituit unica tema de discutie si analiza in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Judetului, dezbatere care a stirnit vii reactii in rindul membrilor comisiei. Punctul de plecare l-a constituit un memoriu inaintat Prefecturii de catre Sindicatul Soferilor "Braicar" care reclama disfunctionalitati grave in acest sector de servicii. "Situatia este izvorita, de fapt, din nerespectarea normelor legale in vigoare cu privire la desfasurarea serviciului de transport public local de calatori in municipiul Braila de catre transportatorii care au concesionat trasee in urma procedurilor de licitatie organizate in conformitate cu HCLM nr. 509/2005", s-au plins sindicalistii aratind ca aceste nereguli creaza prejudicii materiale societatii de transport la care CLM Braila este actionar unic. In incheiere, petitionarii au cerut implicarea institutiei prefectului in normalizarea serviciului de transport.
Cu privire la cele reclamate de sindicalisti, viceprimarul Daniela Vasioiu, care are in competenta sectorul transport public local de calatori, prezenta la sedinta CDS, a subliniat ca la dispozitia sa, la Serviciul de Transport Public, se desfasoara un audit. "Am incercat inca de la inceputul acestui an sa facem ordine in acest sector de servicii si am cooptat in acest sens si Politia Braila. Cu ocazia controalelor efectuate nu s-au descoperit nereguli intrucit, spre surprinderea noastra, s-a descoperit ca masinile oprite in traseu circulau pe itinerare care desi nu corespundeau cu cele licitate de operatori inca de anul trecut, aveau aprobarea si avizul Serviciului de Transport Public. Drept pentru care am dispus efectuarea unui audit la acest serviciu, lucrare care se va finaliza cel mai probabil la jumatatea lunii viitoare. Sper ca in conditiile in care la sedinta de astazi (ieri - n.r.) au participat reprezentanti ai unor institutii cu atributii de control in acest sector de activitate, se va face ordine si lucrurile vor fi puse la punct", a subliniat Vasioiu. Sursa citata a precizat ca in cazul in care vor fi constatate abateri grave, seful serviciului ar putea fi destituit.

Garda Financiara in control la operatorii de transport

In urma discutiilor purtate, prefectul judetului, Nicolae Mitroi, a dispus prin institutiile abilitate din subordine, inclusiv Corpul de Control al Prefecturii, efectuarea verificarii modului de aplicare a prevederilor HCLM 509/2004 si in special verificarea corelarii dintre traseele licitate folosite in prezent de catre transportatori si cele stabilite de CLM.
Important de mentionat este ca Garda Fianciara deruleaza in aceasta perioada controale la toti operatorii de transport indiferent de structura actionariatului sau a asociatilor.
Reamintim ca in cursul anului trecut operatorii de transport in regim maxi-taxi au licitat pentru adjudecarea traseelor secundare scoase la licitatie de catre municipalitate, dupa ce, in prealabil, consilierii locali au stabilit itinerarul, frecventa si numarul de maxi-taxi pentru aceste trasee. La finalizarea procedurilor de licitatie, in martie 2005, toate cele 17 trasee organizate in 7 grupe au fost concesionate pe o perioada de 5 ani fiind incheiate in acest sens si contractele aferente cu 8 operatori locali de transport: SC "TCF Imex" a concesionat grupele 1 (traseele 16, 39 si 43) si 2 (traseele 17 si 38), "Minibus 2002" si "Transeuropax" - grupa 3 (traseele 42 si 40), "Gebamy Trans Impex" si "Durett" - grupa 4 (traseele 8 si 31), "Minibus 2002" - grupa 5 (traseele 13 si 35), "Mantrans" si "Lentimed" - grupa 6 (traseele 34, 33 si 37), iar "Aventin" a concesionat grupa 7 (traseele 41, 32 si 36).

Pe unde trebuie, de fapt, sa circule microbuzele

Potrivit prevederilor privind reglementarea organizarii si functionarii transportului public de calatori in municipiul Braila, cele 17 linii maxi-taxi concesionate de municipalitate au urmatorul itinerar:
- linia 16 face legatura intre Cartierul Vidin si cartierul Radu Negru
- linia 39 face legatura intre Autogara si Trecere Bac spre Smirdan
- linia 43 capat de linie Liceul Agricol - Gara CFR si retur
- linia 17 face legatura intre Cartierul Vidin si Cartierul Radu Negru
- linia 38 capat de linie Gara CFR - Cartier Brailita
- linia 40 face legatura intre Ansambul de blocuri ANL din cartierul Lacu Dulce si Gara Fluviala
- linia 42 - Ansamblul de blocuri ANL din cartierul Lacu Dulce si Gara Fluviala
- linia 8 face legatura intre Cartierul Vidin si cartier Hipodrom
- linia 31 face legatura intre ansamblul de blocuri ANL din cartierul Lacu Dulce si Cartierul Hipodrom
- linia 13 SC "Soroli-Cola" - Centrul orasului
- linia 35 Liceul Agricol, SC "Soroli - Cola" si Biserica Catolica
- linia 34 Parc Zoo si Bariera Calarasilor
- linia 33 Gradina Mare - Trecere Bac Vadul Spitalul
- linia 37 Vadul Rizeriei - Gara Fluviala
- linia 36 - Gara CFR si Cimitirul Sf. Constantin,
- linia 32 - Liceul Agricol si Cartierul Hipodrom,
- linia 41 - SC "Soroli Cola" si SC "Mistral"
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii