Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Situatia tensionata dintre sindicat si conducerea Penitenciarului nu s-a solutionat

Astazi expira termenul stabilit in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii din data de 8 februarie cind subiectul de analiza a fost memoriul realizat de structura teritoriala a "Cartel Alfa" in care acuza abuzuri si presiuni savirsite de administratie impotriva sindicatului de la Penitenciarul Braila si liderului acestuia, precum si lipsa de transparenta decizionala a conducerii penitenciarului. Asa cum ne-a explicat, ieri, Octavian Georgescu, liderul local al "Cartel Alfa", in tot acest rastimp, administratia penitenciarului nu a facut nimic in sensul stingerii conflictului cu organizatia sindicala. "Deocamdata nu s-a schimbat nimic comparativ cu situatia reclamata in sedinta Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii. Noi am facut o adresa catre institutia prefectului prin care am informat cu privire la situatia de fapt. Ce-i drept, mai e o zi pina la expirarea termenului si calea spre dialog este inca deschisa. Daca totusi nu se va intimpla nimic, adica, asa cum am cerut in Comisia din data de 8 februarie, reabilitarea morala si materiala a liderului Sindicatului "Sinpen 2006", Marian Raileanu, vom cere punerea in aplicare a rezolutiei stabilite in acea sedinta, potrivit careia ar urma sa fie informata Administratia Nationala a Penitenciarelor, dar si Ministerul Justitiei cu privire la situatia de la Braila", a subliniat Georgescu.
Practic, in sedinta CSD de la inceputul lunii, cele doua structuri sindicale acuzau conducerea penitenciarului ca in urma atitudinii ferme a lui Raileanu de condamnare a abuzurilor administratiei Penitenciarului Braila, aceasta a demarat o campanie de obstructionare a activitatii sindicale, fortind sindicatul sa ia masuri extreme, amintind de declansarea de catre sindicalist, in noiembrie anul trecut, a grevei foamei. Nici dupa aceasta actiune de protest relatia nu s-a detensionat, sindicalistii acuzindu-l pe directorul penitenciarului magistratul Gheorghe Cucu ca ar fi declansat o noua serie de abuzuri, indreptate fatis impotriva liderului sindical.
Reamintim ca desi conducerea Penitenciarului a respins toate acuzatiile si a explicat ca nu exista o stare conflictuala in relatia cu sindicatul, membrii CSD au concluzionat ca toate problemele sint generate de lipsa de comunicare intre cei doi parteneri de dialog social. "Avem doua variante: fie stati de vorba si lamuriti lucrurile la dumneavoastra in unitate, fie facem apel la nivel central adica la Ministerul de Justitie si Administratia Nationala a Penitenciarelor sa vina sa verifice toate aspectele reclamate", a spus prefectul judetului Nicolae Mitroi la incheierea sedintei CSD din 8 februarie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii