Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Situatia SC "ECO" SA Braila a atins un nivel critic

Directorul societatii "ECO" SA Braila, George Dragu, a avertizat ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM, ca, datorita refuzului sistematic al conducerii Primariei si al CLM de a da un raspuns privitor la problemele ECO, la care CLM este actionar majoritar, si modul cum pot fi acestea rezolvate, exista posibilitatea de a actiona in judecata consiliul. Dragu le-a explicat astfel celor prezenti ca, in acest moment, societatea este in pericol de a nu primi licenta de operare, datorita faptului ca municipalitatea nu a aprobat nici un progam de masuri de dezvoltare a societatii, program necesar in procedura de acordare a licentei: "In iulie v-am cerut un punct de vedere referitor la masurile de dezvoltare a societatii, solicitat tocmai pentru a obtine licenta de operare. Am facut nenumarate solicitari catre CLM pentru a mi se da un raspuns, am apelat si la Adunarea Generala a Actionarilor sa solicite o hotarire in acest sens, dar iar nu am primit nici un raspuns. Dar daca in 30 de zile nu prezentam un program de masuri, riscam sa nu primim licenta de operare. In noiembrie am venit cu o propunere de program de masuri de dezvoltare. Nu s-a facut iarasi nimic in acest sens, executivul nedemarind nimic pentru a misca ceva". Acesta a mai adaugat ca neprimirea licentei de operare nu ar face decit sa puna capac faptului ca deja o parte din mijloacele fizice ale societatii sint scoase la licitatie de Tracon, la care societatea are datorii de miliarde si care este si actionar minoritar in cadrul "ECO" : "Cert e ca situatia e grava, mijloacele fizice ale "ECO" sint acum sechestrate. Pe 3 februarie va fi prima strigare. Nu stiu ce are de cistigat CLM si Primaria din situatia asta, ca nu va cistiga nici echivalentul bugetului de stat, deoarece suma care va rezulta din vinzarea mijloacelor fizice va fi mica. Nu va cistiga nici CLM, caci banii vor fi luati de buget, deoarece societatea are datorii la buget. Ideea e ca situatia a ajuns la un nivel alarmant, critic, si se pare ca voi fi obligat sa caut satisfactie si raspunsuri in Justitie. Nu stiu care va fi urmarea". Dragu a atras atentia consilierilor ca in nenumarate rinduri a solicitat raspunsuri din partea CLM si ca nu a primit nici o reactie din partea acestuia. Mai mult, acesta le-a sugerat consilierilor sa ia cit mai repede o decizie in ceea ce priveste societatea deoarece lucrurile nu mai pot continua in acest mod: "Sa fie foarte clar "ECO" e o societate fiabila, care vrea sa faca treaba. Acolo sint 200 de oameni care muncesc si duc un salariu acasa. Pot sa dovedesc toate acestea, precum si faptul ca masurile manageriale luate acolo au fost bune. Ramine sa decideti dvs. daca mai vreti sa fiti actionar majoritar, daca dati actiunile la "Tracon", ca CLM nu se poate spala pe miini de traba asta. Daca credeti ca inlocuirea mea e lucrul care va salva societatea, nu aveti decit sa ma inlocuiti, eu pur si simplu va spun variantele pe care le aveti".

"Luna viitoare se va lamuri situatia"

La rindul sau, primarul Constantin Cibu a tinut sa precizeze ca luna viitoare situatia va fi lamurita, deoarece pina la sedinta CLM de la sfirsitul lunii februarie consilierilor li se va prezenta o analiza clara, o evaluare a societatii si o modalitate de lichidare a societatii: "Asa e. Situatia e deosebit de dificila si domnii consilieri cunosc foarte bine ca DAGL a mostenit o datorie de 47 de miliarde de lei, catre operatori, catre groapa ecologica, catre "ECO" s.a.m.d. Eu sper ca, in luna februarie, pe baza unui material foarte bine documentat, domnii consilieri sa se hotarasca daca facem conversia datoriilor, adica ce s-a mai facut acum 3 ani. Dar pentru acest lucru trebuie sa evaluam ceea ce s-a intimplat acum 3 ani, mijloacele si proprietatile pe care le detine "ECO" si sa lichidam odata pentru totdeauna aceasta societate care nu a adus nici un fel de cistig Primariei, ci dimpotriva. Sper ca materialul sa fie gata pina la sfirsitul lunii, iar atunci, la sedinta ordinara se va clarifica situatia".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii