Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Situatia de pe Dunare putea fi evitata daca nu traia Ceausescu

Situatia de pe Dunare putea fi evitata daca nu traia Ceausescu, pentru ca in anii '60-'70 au fost facute prea multe diguri, pentru obtinerea unor suprafete agricole, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.
El a facut o paralela intre inundatiile de anul trecut din Banat si cele de anul acesta, din judetele limitrofe Dunarii, aratind ca, spre deosebire de 2005, cind inundatiile au fost cauzate de lipsa unor lucrari de aparare, anul acesta inundatiile au fost provocate de existenta prea multor diguri, care au scos din circuitul natural suprafete insemnate de teren, pe care Dunarea se revarsa.
"Acum, Dunarea fiind indiguita prin digurile care au fost facute prin anii '60- '70 si prin care au fost cistigate suprafete arabile importante, ne trezim in situatia in care platim pretul lucrarilor facute impotriva naturii", a declarat Tariceanu.
El a mai spus ca vor trebui facute studii si proiecte privind renaturarea zonelor inundate, asa cum prevad directivele europene, strategia legata de renaturarea anumitor zone neimplicind insa stramutarea localitatilor. "Renaturarea zonelor se poate face prin pastrarea conturului geografic actual al localitatilor, prin realizarea unor lucrari de protectie impotriva inundatiilor, deci prin diguri care sa apere localitatile respective", a explicat premierul, care considera ca in judetele afectate de inundatii pericolul nu a trecut inca.
Potrivit lui Tariceanu, deciziile strategice privind zonele afectate de inundatii vor fi luate dupa realizarea unor studii privind reintroducerea in circuitul natural al unora dintre terenurile inundate, iar in acest moment nu exista o evaluare a pagubelor provocate de inundatii.
Intrebat cum comenteaza afirmatia presedintelui Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, care a declarat ca daca Guvernul nu va construi case pentru sinistratii din localitatea Rast va face el acest lucru, premierul Tariceanu a spus ca Rast nu este singura localitate in care exista case inundate si oameni refugiati si ca autoritatile si-au asumat responsabilitatea, punind la dispozitia sinistratilor locuri de cazare si hrana. "In continuare vom analiza care va fi atitudinea autoritatilor fata de situatiile generate de inundatii. (?) Guvernul pe care-l conduc nu va fi adeptul unor atitudini demagogice si populiste. Punct", a adaugat Tariceanu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii