• spaţiile verzi vor fi udate cu aspersoare retractabile, cu programare automată şi pulverizare ultrafină a apei • noul sistem va acoperi porţiunea de faleză dintre Vadul Spitalului şi Căpitănie, inclusiv partea de taluz • investiţia se ridică la 1,3 milioane lei, bani de la bugetul local
Faleza Dunării va beneficia în curând de un sistem de irigaţii ultramodern, cu aspersoare retractabile, care se vor retrage după ce îşi fac treaba, fiind coordonate cu ajutorul unui dispozitiv de programare automat. După cum ne-a precizat conducerea “Seroplant”, sistemul va fi activ doar pe timpul nopţii, iar apa va fi fin pulverizată, pentru o eficienţă maximă. Instalaţia va acoperi tot spaţiul verde de pe faleza Dunării, pe porţiunea cuprinsă între Vadul Spitalului şi Căpitănie, fiind inclus aici şi taluzul amenajat între scările de la Primărie şi moara Violatos. Investiţia se ridică la 1,3 milioane de lei, bani asiguraţi de la bugetul local. Lucrările sunt deja în plină derulare, după cum se poate observa pe faleză, unde au fost săpate mai multe şanţuri. Constructor este o firmă din Constanţa care a câştigat licitaţia pentru implementarea proiectului.
Ciudat este că, pe un panou de informaţii improvizat la faţa locului se menţionează că termenul de execuţie este de 36 luni, data începerii lucrărilor fiind 3 august 2020, iar data de finalizare 3 august 2023. Directorul “Seroplant” Brăila, Ligia Drăgan, ne-a dat, însă, asigurări că nu va fi nevoie chiar de 3 ani pentru a fi îngropate nişte ţevi. “Firma din Constanţa pare a fi foarte serioasă, iar până acum a lucrat într-un ritm foarte bun, fiind posibil ca până la sfârşitul acestui an să termine toate lucrările. Ar mai putea să apară nişte întârzieri doar în eventualitatea unor chestiuni neprevăzute, cum ar fi găsirea unor artefacte care să stopeze săpăturile până la descărcarea arheologică a terenului. Dacă totul decurge fără astfel de probleme, şantierul va fi închis în câteva luni. Termenul de execuţie menţionat pe panoul respectiv este cel care figurează în autorizaţia de construire, însă pe teren lucrările vor decurge mult mai repede”, ne-a precizat directorul Drăgan.